USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

НАБУ завело справу на заступника директора ДБР, який живе в елітній квартирі за майже 1 млн доларів

Бюро розслідує, звідки в оперативника гроші на елітне житло
Олександр Удовиченко
Олександр Удовиченко
Джерело: відкриті джерела

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження на першого заступника директора Державного бюро розслідувань Олександра Удовиченка. Про це повідомляє hromadske з посиланням на лист НАБУ. 

Нещодавно журналісти оприлюднили розслідування, в якому розповіли, що Удовиченко мешкає у квартирі, що знаходиться в одному з найелітніших ЖК Києва. При цьому в декларації посадовця згадок про цю нерухомість немає. 

У листі зокрема йдеться. що працівники Бюро провели інформаційно-аналітичну роботу, за результатами якої розпочали досудове розслідування.

Що відомо про розслідування

Журналісти з'ясували, що заступник директора Державного бюро розслідувань і керівник Головного слідчого управління ДБР Олександр Удовиченко живе у квартирі в одному з найелітніших столичних ЖК Regent Hill вартість якої досягає майже 1 млн доларів. Проте в декларації посадовця згадки про цю нерухомість відсутні. 

Згідно зі своєю декларацією, чиновник орендує квартиру у Голосіївському районі Києва неподалік метро "Васильківська" – це також елітний ЖК Park Avenue VIP. Утім, журналістам вдалося зафіксувати службову Toyota Camry на номерах прикриття, яка виїжджала з паркінгу ЖК Regent Hill на Печерську – і за 10 хвилин заїжджала в будівлю Державного бюро розслідувань.

У самого Олександра Удовиченка немає нерухомості ані в ЖК Regent Hill, ані взагалі у столиці. Квартира у ЖК Regent Hill записана на близьку родичку коханої жінки Олександра Удовиченка – Христини Копач, яка, найімовірніше, є тіткою жінки. Апартаменти в ЖК Regent Hill площею 125 кв. м вона придбала в жовтні 2022 року. Ринкова вартість нерухомості такого метражу у вказаному ЖК стартує від 37 млн гривень – 900 тис. доларів.

Читайте також:
ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах
Директор НАБУ звільнив першого заступника Углаву Директор НАБУ звільнив першого заступника Углаву
Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень
Посадовиця податкової на Івано-Франківщині Посадовиця податкової на Івано-Франківщині "забула" задекларувати майно на 5,6 млн гривень