USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Фіцо знову оскандалився. На цей раз через заяву про територіальні поступки для "закінчення війни" в Україні

Також, за словами Фіцо, "Україна не є незалежною і суверенною країною"
Фіцо
Лідер партії SMER Роберт Фіцо на мітингу
Джерело: відкриті джерела

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо знову оскандалився через висловлювання про Україну. Цього разу він заявив, що Києву варто відмовитися від частини захопленої території, щоб "закінчити війну", пише Politico.

"Повинен бути якийсь компроміс... Чого вони очікують, що росіяни покинуть Крим, Донбас і Луганськ? Це нереально", – сказав прем'єр, який відомий своїми проросійськими поглядами.

Крім того, за його словами, "Україна не є незалежною і суверенною країною. Оскільки перебуває під повним впливом і контролем Сполучених Штатів".

Як відомо, раніше Фіцо неодноразово виступав проти вступу України до НАТО, обіцяючи блокувати це рішення.

"Я скажу йому (прем'єру України Денису Шмигалю, – ред.), що я проти членства України в НАТО і накладу на нього вето... Це буде просто основа для Третьої світової війни, і нічого більше", – зазначив він

Також Фіцо заявляв, що Словаччина не постачатиме українській армії військову допомогу.

Раніше словацький прем’єр Роберт Фіцо сказав, що його країна має підготуватися до періоду після закінчення війни в Україні та до нормалізації словацько-російських відносин.

21 листопада парламент Словаччини затвердив уряд прем’єр-міністра Роберта Фіцо, підтримуючи програму політики, яка передбачає припинення державної військової допомоги Україні, повільне скорочення дефіциту бюджету та запровадження нового банківського податку.

Фіцо переміг на виборах у вересні завдяки кампанії, спрямованій проти критичних ЗМІ, західних партнерів і ліберальної політики. 25 жовтня президентка Зузана Чапутова вчетверте призначила його прем’єр-міністром.

Коаліція Фіцо об'єднує його ліву соціально-консервативну партію SMER-SSD з меншою лівою партією та невеликою націоналістичною партією.

Читайте також:
Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України