USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Шукають винних: У Києві поліція проводить обшуки в метрополітені й підрозділах КМВА

Слідчі проводять одночасні обшуки в комунальних установах міста та на приватному підприємстві в межах відкритого кримінального провадження за кваліфікацією "службова недбалість"
обшуки

Обшуки. 13 грудня 2023 р., Київ

Джерело: Нацполіція

Столичні правоохоронці прийшли з обшуками до будівель Київського метрополітену, "Метробуду" та структурних підрозділів міської військової адміністрації. Про це повідомили в пресслужбі поліції Києва.

Правоохоронці перевірять можливі прорахунки на етапах проєктування, будівництва та експлуатації метро.

А також встановлять відповідальних осіб, внаслідок дій яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену.

Ймовірно, йдеться про станції метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром" та "Теремки", які нині закриті через розгерметизацію та затоплення тунелю.

"Станції метро слугували також укриттям для киян і гостей міста під час повітряної тривоги. Крім того, через аварію в метрополітені тисячі людей вимушені шукати інші способи пересування столицею. Водночас поліція вживає усіх можливих заходів для перерозподілу наземних транспортних шляхів, розвантаження проїзду і полегшення пересування киян", – нагадують поліцейські.

Обшуки. 13 грудня 2023 р., Київ

Джерело: Нацполіція

Яке може бути покарання?

Слідчі проводять одночасні обшуки в комунальних установах міста та на приватному підприємстві в межах відкритого кримінального провадження за кваліфікацією "службова недбалість". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з можливим штрафом у розмірі 250–750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 тис. 250 до 12 тис. 750 гривень).

Чому станції закрили?

8 грудня рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження продовжаться протягом пів року. 

"За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи можуть тривати до шести місяців і проводитимуть їх на поверхні. Фахівці досліджують причини аварійної ситуації, що виникла в тунелі на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Там рух поїздів закрили. І наразі вони курсують між станціями "Героїв Дніпра" – "Либідська", – заявив мер столиці Віталій Кличко.

Правоохоронці почали розслідування після підтоплення тунелів Київського метрополітену за фактом службової недбалості.

Нагадаємо, державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила впровадити зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці. Це зумовлено підтопленням декількох станцій метро у Києві.

Наразі в столиці 77 автобусів та 20 тролейбусів рухаються за маршрутами, що копіюють закриту ділянку Оболонсько-Теремківської гілки київського метро. Детальніше про це – тут.

Новини за темою: У Мінвідновлення заявили про суттєві пошкодження мостів Патона та Метро в Києві

Читайте також:
Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень