USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Прокуратура розпочала кримінальне провадження через підтоплення метро в Києві

Рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" закрили на час ремонту перегінного тунелю
Метро
Аварія у київському метро
Джерело: відкриті джерела

Правоохоронці почали розслідування після підтоплення тунелів Київського метрополітену за фактом службової недбалості. Про це заявила Київська міська прокуратура.

8 грудня 2023 року столична влада оголосила про зупинку руху поїздів на відрізку між станціями "Либідська" та "Деміївська" Оболонсько-Теремківської лінії метро. За попередніми даними, зазначені обставини виникли у зв'язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення тунелю на зазначеній ділянці метрополітену. Прокуратура вирішила розпочати досудове розслідування за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Під час досудового розслідування слідчими та прокурорами будуть досліджені обставини, що призвели до вказаних наслідків. Також у межах слідства буде надано правову оцінку діям посадових осіб КП "Київський метрополітен" і підрядних організацій, які будували перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" в заплаві річки Либідь.

Що цьому передувало

Сьогодні, 8 грудня, рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження продовжаться протягом пів року. Спочатку їх планували запровадити з 9 грудня, втім станції закрили вже сьогодні.

Новини за темою: Поки будівництво метро на Виноградар затягується, мешканці масиву залишаються без надійного укриття, – депутатка

Київ організував рух наземного транспорту від "Теремків" до "Либідської"

Через аварійне закриття синьої гілки метро на ділянці від станції метро "Теремки" до "Деміївська" оперативно організовано рух наземного транспорту. 77 автобусів та 20 тролейбусів здатні перевозити навіть більше пасажирів, ніж перевозило метро.

"На час ремонтних робіт оперативно організували рух наземного транспорту: автобусів та тролейбусів. Від "Теремків" до "Либідської" курсують уже 55 автобусів та 15 тролейбусів. Протягом найближчих годин кількість наземного транспорту, що дублює маршрути закритих станцій метро, збільшимо до 77-ми автобусів і 20 тролейбусів. Така кількість наземного транспорту зможе перевезти 14–15 тисяч людей на годину. До прикладу, метро на даній ділянці перевозило близько 12 тисяч людей на годину", – повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Він також зазначив, що зараз фахівці встановлюють причини аварійної ситуації. А відновлювальні роботи можуть тривати до пів року.

"За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи можуть тривати до шести місяців і проводитимуть їх на поверхні. Фахівці досліджують причини аварійної ситуації, що виникла в тунелі на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Там рух поїздів закрили. І наразі вони курсують між станціями "Героїв Дніпра" – "Либідська", – додав Кличко.

Нагадаємо, влітку експерти з Мінвідновлення зафіксували суттєві пошкодження мосту імені Патона та мосту Метро у Києві. Експерти виявили суцільну корозію балок та головних елементів прогонів, поздовжні тріщини у поверхнях опор з утворенням сталактитних відкладень всередині, руйнування бетону, наскрізну корозію балок у місцях з’єднання з поперечними вузлами. 

Читайте також:
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки