USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Мінвідновлення заявили про суттєві пошкодження мостів Патона та Метро в Києві

У 2018 році під час обстеження експертами мосту ім. Є. Патона він був визнаний непрацездатним
міст Патона
Міст Патона в Києві
Джерело: відкриті джерела

Експерти з Мінвідновлення зафіксували суттєві пошкодження мосту імені Є. Патона та мосту Метро у Києві. Як інформує пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України в Facebook, днями розпочалася робота на об’єктах комісії з перевірки стану мостових споруд. 

"Перший етап оцінки стану мостів почався зі столиці. На черзі – мостові споруди в інших регіонах. Особливу увагу приділимо позакласним об’єктам з великою інтенсивністю руху та важливим з точки зору логістики і мобільності населення", – зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

У відомстві додали, що першими об’єктами огляду стали міст Патона та міст Метро у Києві. Зокрема, експерти виявили суцільну корозію балок та головних елементів прогонів, поздовжні тріщини у поверхнях опор з утворенням сталактитних відкладень всередині, руйнування бетону, наскрізну корозію балок у місцях з’єднання з поперечними вузлами. 

Зазначається, що міст Патона та міст Метро мають пропускну здатність 150 тисяч транспортних засобів на добу, високу інтенсивність руху та значний вплив на економіку столиці. 

В Мінвідновлення також нагадали, що у 2018 році під час обстеження експертами мосту ім. Є. Патона він був визнаний непрацездатним. Огляд об’єкта згідно з регламентом мав відбуватися кожного року. Утім остання перевірка відбулася 2020 року.

"У січні 2023 року розпорядженням КМДА замовником робіт з реставрації мосту ім. Є. Патона визначено Службу відновлення Київської області. Проте балансоутримувачем об'єкта лишається Київська міська адміністрація, яка відповідає за належний стан. При цьому передача функцій замовника Службі відновлення у Київській області тривала понад рік", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що наприкінці серпня Служба відновлення у Київській області оголосить тендер на проєктування реставраційних робіт мосту ім. Є. Патона.

У відомстві також нагадали, що комісія з перевірки стану мостів в Україні була створена на виконання рішення Ради національної безпеки та оборони від 23 червня 2023 року.

Раніше повідомлялося, що Державна комісія з перевірки мостових споруд, створена на виконання рішення РНБО, визнала аварійним кожен десятий міст в Україні

Теги: Київ
Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"