USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Taurus не можна використовувати без участі німецьких військових, у випадку з Україною це неприйнятно, – Шольц

Канцлер Німеччини також додав, що кожен випадок постачання допомоги німецька влада розглядає в індивідуальному порядку
Олаф Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц
Джерело: відкриті джерела

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що авіаційні крилаті ракети Taurus належать до озброєнь, для контролю над якими потрібні німецькі військовослужбовці, тому постачання таких ракет Україні виключене. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"На мій погляд, ідеться про далекобійну зброю. Оскільки під час її застосування важливо не втратити контролю над нею, її не вдасться використовувати без розгортання німецьких військових. Я відкидаю такий варіант", – наводить Associated Press слова канцлера, сказані в Бундестазі.

Він також  нагадав про внесок ФРН у надання військової допомоги Україні. У цьому плані Німеччина посідає друге місце після США.

Однак Шольц уточнив, що кожен випадок постачання допомоги німецька влада розглядає в індивідуальному порядку.

"Розсудливість – це не слабкість, як вважає дехто. Розсудливість – це те, на що жителі нашої країни мають право", – сказав канцлер.

Taurus для України

Як відомо, ракети Taurus українська сторона просить у Німеччини вже кілька місяців. Однак у Берліні категорично проти їхніх поставок Києву.

Зокрема, канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus. На його думку, це може втягнути його країну у війну з Росією. 

Хоча ще у вересні минулого року федеральний міністр оборони Борис Пісторіус на першій "Вестфальській мирній конференції" в Мюнстері заявив, що рішення про доставку в Україну крилатих ракет Taurus може зайняти близько одного-двох тижнів.

Уже на початку цього року під час голосування Бундестаг не підтримав проєкт резолюції про передачу Україні крилатих ракет Taurus.

Також видання Bild повідомило, що уряд Німеччини, ймовірно, має намір передати Україні ракети Taurus. Керівна коаліція підготувала секретну пропозицію щодо постачання Києву більшої кількості боєприпасів, серед яких можуть бути далекобійні ракети.

Додамо

Раніше міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Кемерон заявив, що Лондон готовий допомогти Німеччині розв'язати проблеми, повʼязані з поставками Україні крилатих далекобійних авіаракет Taurus

За його словами, Лондон готовий розглядати будь-які пропозиції та варіанти. Наприклад, "кільцевий обмін" – Німеччина передає Британії Taurus, а Лондон поставляє Україні ракети-аналоги Storm Shadow, які вже використовує авіація Збройних сил України.

Також міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримала "кільцевий обмін" ракет з Британією, щоб озброїти Україну.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат