USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Німецький парламент провалив голосування за передачу Україні ракет Taurus, – ЗМІ

Проти резолюції проголосували навіть ті партії, які раніше виступали за передачу ракет Україні
Ракета Taurus_1
Ракета Taurus
Джерело: Мілітарний

Сьогодні під час голосування Бундестаг не підтримав проєкт резолюції про передачу Україні крилатих ракет Taurus. Про це повідомляє Der Spiegel.

За даними видання, "за" проголосували 178 депутатів, "проти" – 485.

Проти резолюції виступили "Зелені" і "Вільна демократична партія", які раніше схвалювали збільшення військової допомоги Україні, зокрема й крилатими ракетами.

Як зазначає видання, ініціативу партії ХДС/ХСС розцінили як спробу завоювати тактичну перевагу на внутрішньополітичних дебатах у Німеччині.

Крім того, "Зелені" виступили з критикою парламентської більшості за відмову схвалити заявки України на вступ до Євросоюзу і в НАТО.

Що може ракета Taurus?

Taurus KEPD 350/150 – дозвукова авіаційна оперативно-тактична крилата ракета великої дальності класу "повітря-поверхня" для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей без заходу ракетоносія до зони ППО противника.

Базова модель KEPD-350 має тандемну бетонобійну бойову частину масою 481 кг, вага вибухової речовини – близько 50 кг. Маса заправленої – 1360 кг, порожня – 1080 кг. Гранична дальність польоту – щонайменше 500 км.

Новини за темою: Українським військовим знадобиться близько трьох місяців для навчання використовувати ракети Taurus, – Bild

Нагадаємо, що у вересні минулого року у Німеччині назвали строки ухвалення рішення щодо поставок Taurus в Україну. Тоді в уряді країни наголошували, що рішення буде зваженим.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат