USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Німеччина готується передати Україні ракети Taurus, – Bild

Голосування щодо цього пакета допомоги збираються провести в Бундестазі вже цього тижня
Ракета Taurus_1
Ракета Taurus
Джерело: Мілітарний

Уряд Німеччини, ймовірно, має намір передати Україні ракети Taurus. Керівна коаліція підготувала секретну пропозицію щодо постачання Києву більшої кількості боєприпасів, серед яких можуть бути далекобійні ракети, повідомляє Bild.

За даними видання, голосування щодо цього пакета допомоги збираються провести в Бундестазі вже цього тижня.

"Крилаті ракети Taurus, про які давно просить Київ, у цьому проєкті прямо не згадують, однак у ньому йдеться про "додатково необхідні системи далекобійного озброєння та боєприпасів для того, щоб Україна могла здійснювати цільові атаки на стратегічно важливі цілі далеко в тилу російського агресора", – зазначається у публікації.

Ракети Taurus якраз підходять під цей опис, оскільки можуть досягати мети на відстані понад 500 кілометрів.

Інфографіка стосовно ракети
Джерело: Bild

Водночас Франція та Велика Британія вже поставили Україні свої крилаті ракети Scalp та Storm Shadow, проте вони вважаються не такими ефективними, як Taurus.

Новини за темою: Українським військовим знадобиться близько трьох місяців для навчання використовувати ракети Taurus, – Bild

Що передувало?

Місяць назад під час голосування Бундестаг не підтримав проєкт резолюції про передачу Україні крилатих ракет Taurus. Про це повідомляв Der Spiegel.

За даними видання, "за" проголосували 178 депутатів, "проти" – 485.

Проти резолюції виступили "Зелені" і "Вільна демократична партія", які раніше схвалювали збільшення військової допомоги Україні, зокрема й крилатими ракетами.

Однак ініціативу партії ХДС/ХСС розцінили як спробу завоювати тактичну перевагу на внутрішньополітичних дебатах у Німеччині.

Нагадаємо, що у вересні минулого року у Німеччині назвали строки ухвалення рішення щодо поставок Taurus в Україну. Тоді в уряді країни зазначали, що рішення буде зваженим.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат