USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Taurus на Storm Shadow: Британія пропонує Німеччині провести обмін для постачання ракет Україні

Лондон пропонує, щоб Берлін передав Британії Taurus, а вони поставлять Україні ракети-аналоги Storm Shadow
Кемерон
Девід Кемерон
Джерело: відкриті джерела

Британія готова допомогти Німеччині розв'язати проблеми, повʼязані з поставками Україні крилатих далекобійних авіаракет Taurus.  Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Кемерон, передає ZEIT.

За його словами, Британія готова розглядати будь-які пропозиції та варіанти. Наприклад, "кільцевий обмін" – Німеччина передає Британії Taurus, а Лондон поставляє Україні ракети-аналоги Storm Shadow, які вже використовує авіація Збройних сил України.

Як відомо, ракети Taurus українська сторона просить у Німеччини вже кілька місяців. Однак у Берліні категорично проти їхніх поставок Києву.

Новини за темою: Ракети з КНДР, які Росія використовує проти України, містять компоненти з ЄС та США, – CNN

Зокрема, канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus. На його думку, це може втягнути його країну у війну з Росією. 

Хоча ще у вересні минулого року федеральний міністр оборони Борис Пісторіус на першій "Вестфальській мирній конференції" в Мюнстері заявив, що рішення про доставку в Україну крилатих ракет Taurus може зайняти близько одного-двох тижнів.

Уже на початку цього року під час голосування Бундестаг не підтримав проєкт резолюції про передачу Україні крилатих ракет Taurus.

Також видання Bild повідомило, що уряд Німеччини, ймовірно, має намір передати Україні ракети Taurus. Керівна коаліція підготувала секретну пропозицію щодо постачання Києву більшої кількості боєприпасів, серед яких можуть бути далекобійні ракети.

Читайте також:
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Велика Британія вишле військового аташе РФ за Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?