USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Що буде з інфляцією до кінця року: У Нацбанку зробили оптимістичний прогноз

Цьому сприяє низка економічних та фінансових чинників
Нацбанк

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Рівень інфляції до кінця року буде нижчим, ніж той, що прогнозував Нацбанк у липні цього року, на рівні 10,6%. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Що сприятиме зниженню інфляції

Такій ціновій динаміці, за даними Національного банку, сприяло розширення пропозиції сирих продуктів харчування, а також поліпшення інфляційних і курсових очікувань.

Також вагому роль у стримуванні інфляційного тиску та поліпшенні очікувань мали заходи НБУ із забезпечення привабливості гривневих активів і стійкості валютного ринку.

Новини за темою: Овочі та фрукти дешевшатимуть протягом осені: Прогноз експерта

"Загальна тенденція до зниження інфляції зберігатиметься й надалі. Цьому з-поміж іншого сприятимуть ефекти від кращих врожаїв, фіксація окремих тарифів на житлово-комунальні послуги, а також послідовна монетарна політика Національного банку. Інфляція наприкінці року, ймовірно, буде нижчою від липневого прогнозу НБУ, хоча потенціал її швидкого сповільнення майже вичерпано", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ми писали, що інфляція в річному вимірі у серпні поточного року сповільнилася до 8,6%.

Читайте також:
Нацбанк передбачає прискорену інфляцію Нацбанк передбачає прискорену інфляцію
У березні річна інфляція знизилася до 3,2%: Що подешевшало найбільше? У березні річна інфляція знизилася до 3,2%: Що подешевшало найбільше?
Ціни на основні сільгоспкультури зростають, світ ризикує зіткнутися з продовольчою інфляцією, - Bloomberg Ціни на основні сільгоспкультури зростають, світ ризикує зіткнутися з продовольчою інфляцією, - Bloomberg
Нацбанк пропонує спростити обмін пошкоджених банкнот гривні Нацбанк пропонує спростити обмін пошкоджених банкнот гривні