USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Російські хакери допомагають ХАМАСу атаками на ізраїльські сайти, – Bloomberg

Хакери "поклали" низку ізраїльських сайтів та мобільних застосунків про ракетну тривогу
хакери

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Після початку вторгнення ХАМАСу на територію Ізраїлю низка хакерських угруповань атакували сайти ізраїльського уряду та інших установ країни. За даними Bloomberg, до цих атак причетні російські хакери.

Журналісти повідомляють, що вони об'єдналися з ХАМАСом.

Про кого йдеться

Хакери з Killnet

Журналісти зазначають, що хакери з цього угруповання ще в неділю, 8 жовтня, заявили про DDoS-атаки на всі ізраїльські урядові системи.

Своє рішення хакери пояснили тим, що Ізраїль допомагає Україні у боротьбі проти російських окупантів. Пізніше у Killnet повідомили, що їх спеціалісти "поклали" сайти ізраїльського уряду і сайт агентства безпеки Шин-Бет.

У неділю, 8 жовтня, обидва ці вебсайти були тимчасово недоступні.

Anonymous Sudan

Інша хакерська група Anonymous Sudan атакувала сайт The Jerusalem Post. Видання підтвердило це, зазначивши, що стало об'єктом численних кібератак. Тож у понеділок вранці, 9 жовтня, сайт був недоступний. 

Anonymous Sudan підтримують дії ХАМАСу.

AnonGhost

Хакерська група AnonGhost атакувала застосунок для мобільних телефонів ізраїльтян, який попереджає населення про ракетний напад у періоди конфлікту.

Сповіщення хакери підробили, вставивши туди фрази "смерть Ізраїлю" і "ядерна бомба наближається" поряд зі свастикою.

"Безліч інших самопроголошених банд хакерів заявили, що вони здійснюють зломи ізраїльської інфраструктури, атакуючи вебсайти, пов'язані з електростанціями і системами оповіщення про ракетний напад", – повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, ми писали, що військові Ізраїлю відновили контроль над усіма прикордонними містами, що межують з Газою. Однак в них досі можуть знаходитися терористи.

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану