USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ізраїль відновив контроль над усіма поселеннями, що межують з Газою, – ЦАХАЛ

З 7 жовтня по Ізраїлю було випущено 4400 ракет
Ізраїль війна Седерот військові Ізраїлю ЦАХАЛ_4
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Військові Ізраїлю відновили контроль над усіма прикордонними містами, що межують з Газою. Однак в них досі можуть знаходитися терористи, повідомляє The Times of Israel з посиланням на заяву головного речника Армії оборони Ізраїлю, контрадмірала Даніеля Хагарі.

За його словами, випадки зіткнень між військами та палестинськими терористами за останні кілька годин були поодинокими.

Зокрема, у місті Шаар-Ханегів війська вбили трьох терористів; у Беері – одного; у Холіті та Суфі було вбито п'ятеро; а в Алюмімі – ще чотирьох.

Наразі в жодному з цих містечок бойових дій немає, зазначив він.

"Цілком можливо, що в цьому районі все ще є терористи", – додав Хагарі.

Новини за темою: Іран заявляє, що непричетний до нападу ХАМАС на Ізраїль

Він розповів, що армія евакуювала мешканців 15 із 24 міст на кордоні та продовжить евакуацію інших найближчого дня. За його словами, на даному етапі Сдерот не буде евакуйований.

Загалом з початку війни ХАМАС, випустив у бік Ізраїлю 4400 ракет, сказав Хагарі.

Коментуючи питання призову резервістів, речник уточнив, що ЦАХАЛ "ніколи не мобілізував стільки резервістів так швидко – 300 тисяч резервістів за 48 годин".

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає