USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів для запобігання "шатдауну"

Законопроєкт не передбачає додаткових витрат, зокрема на допомогу Україні
Конгрес США

Конгрес США

Джерело: відкриті джерела

Сенат Сполучених Штатів Америки в суботу, 23 березня, схвалив законопроєкт про фінансування уряду на суму 1,2 трильйона доларів, щоб запобігти "шатдауну". Про це повідомляє Bloomberg.

"За" законопроєкт проголосували 74 сенатори, "проти" – 24. Документ уже направлено на розгляд президенту США Джо Байдену.

Як заявили в Білому домі, глава держави підпише законопроєкт у суботу.

Це фінансування покриває три чверті федеральних агентств до кінця фінансового року 30 вересня. Раніше цього місяця Конгрес проголосував за законодавство щодо фінансування інших відомств до кінця року.

Новини за темою: США закликали Україну припинити удари по російських НПЗ: У Києві відповіли

Законопроєкт не передбачає додаткових витрат, зокрема на допомогу Україні, Ізраїлю та іншим союзникам. Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що планує почати працювати над додатковим законопроєктом про безпеку після двотижневих канікул.

Раніше ми писали, що член Палати представників від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін подала резолюцію про усунення Майка Джонсона з посади спікера. 

Таке рішення Грін ухвалила на тлі невдоволення щодо законопроєкту про державне фінансування.

Також повідомлялося, що Сполучені Штати Америки запропонували своїм партнерам з "Великої сімки" створити спеціальний фонд для випуску облігацій на суму щонайменше 50 мільярдів доларів, забезпечених прибутками від заморожених активів центробанку Росії.

Читайте також:
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ