USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Член Палати представників США Грін подала резолюцію про зняття спікера Джонсона з посади

Тепер Палата представників матиме два законодавчі дні, щоб розглянути пропозицію конгресвумен
Грін і Джонсон
Грін та Джонсон
Джерело: CNN

Член Палати представників від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін подала резолюцію про усунення Майкла Джонсона з посади спікера. Про це повідомляє CNN.

Видання пише, що таке рішення Грін ухвалила на тлі невдоволення щодо законопроєкту про державне фінансування.

"Я поважаю нашу конференцію. Але в основному це попередження, і нам час пройти через процес, не поспішати і знайти нового спікера Палати представників, який буде підтримувати республіканців і нашу республіканську більшість, а не підтримувати демократів", – сказала Грін.

Тепер Палата представників матиме два законодавчі дні, щоб розглянути пропозицію конгресвумен. Резолюцію, скоріше за все, буде розглянуто вже у квітні, оскільки з 22 березня Палата йде на двотижневу перерву.

Зазначається, що сам спікер відмовився давати коментарі з цього приводу. На запит CNN про реакцію Джонсон не відповів і помахав рукою.

"Грін була обурена її колегами-республіканцями після того, як вона подала прохання. Джерело, близьке до розмов, повідомило CNN, що низка законодавців-республіканців намагалися переконати Грін не подавати цей позов проти Джонсона. Двоє з цих законодавців – представники Республіканської партії Баррі Лоудермілк і Кет Каммак", – додали журналісти видання.

Раніше

Ми виділяли головні тези розповіді Ukraine World News старшого директора Євразійського центру Атлантичної Ради, посла США в Україні у 2003–2006 роках Джона Гербста про сьогоднішні тенденції у політиці Сполучених Штатів Америки. 

  • Спікер Палати представників Майкл Джонсон у скрутному становищі. В його партії є приблизно шість-вісім представників, які зовсім наївні і не розуміють загрози, яку Росія несе для Америки. Ці шість людей не хочуть, щоб США надали більше допомоги Україні.
  • Спікер має право поставити законопроєкт про допомогу Україні на голосування. Але якщо він це зробить, ці партійці діятимуть, щоб зняти його з посади спікера. Так вже було з його попередником Кевіном Маккарті. 
  • Тому Джонсон намагається знайти якийсь шлях, щоб поставити на голосування цей законопроєкт, але не піти зі своєї посади. Поки що він його не знайшов. 
  • Безумовно, те, що ми не можемо вже кілька місяців схвалити допомогу Україні, становить для неї проблему. Мені соромно як американцю, але ми бачимо, як сміливо та розумно Україна воює, і я думаю, що попри цю проблему ви можете ще кілька тижнів чи кілька місяців упоратися із ситуацією.
Теги: США
Читайте також:
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ