USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Член Палати представників США Грін подала резолюцію про зняття спікера Джонсона з посади

Тепер Палата представників матиме два законодавчі дні, щоб розглянути пропозицію конгресвумен
Грін і Джонсон
Грін та Джонсон
Джерело: CNN

Член Палати представників від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін подала резолюцію про усунення Майкла Джонсона з посади спікера. Про це повідомляє CNN.

Видання пише, що таке рішення Грін ухвалила на тлі невдоволення щодо законопроєкту про державне фінансування.

"Я поважаю нашу конференцію. Але в основному це попередження, і нам час пройти через процес, не поспішати і знайти нового спікера Палати представників, який буде підтримувати республіканців і нашу республіканську більшість, а не підтримувати демократів", – сказала Грін.

Тепер Палата представників матиме два законодавчі дні, щоб розглянути пропозицію конгресвумен. Резолюцію, скоріше за все, буде розглянуто вже у квітні, оскільки з 22 березня Палата йде на двотижневу перерву.

Зазначається, що сам спікер відмовився давати коментарі з цього приводу. На запит CNN про реакцію Джонсон не відповів і помахав рукою.

"Грін була обурена її колегами-республіканцями після того, як вона подала прохання. Джерело, близьке до розмов, повідомило CNN, що низка законодавців-республіканців намагалися переконати Грін не подавати цей позов проти Джонсона. Двоє з цих законодавців – представники Республіканської партії Баррі Лоудермілк і Кет Каммак", – додали журналісти видання.

Раніше

Ми виділяли головні тези розповіді Ukraine World News старшого директора Євразійського центру Атлантичної Ради, посла США в Україні у 2003–2006 роках Джона Гербста про сьогоднішні тенденції у політиці Сполучених Штатів Америки. 

  • Спікер Палати представників Майкл Джонсон у скрутному становищі. В його партії є приблизно шість-вісім представників, які зовсім наївні і не розуміють загрози, яку Росія несе для Америки. Ці шість людей не хочуть, щоб США надали більше допомоги Україні.
  • Спікер має право поставити законопроєкт про допомогу Україні на голосування. Але якщо він це зробить, ці партійці діятимуть, щоб зняти його з посади спікера. Так вже було з його попередником Кевіном Маккарті. 
  • Тому Джонсон намагається знайти якийсь шлях, щоб поставити на голосування цей законопроєкт, але не піти зі своєї посади. Поки що він його не знайшов. 
  • Безумовно, те, що ми не можемо вже кілька місяців схвалити допомогу Україні, становить для неї проблему. Мені соромно як американцю, але ми бачимо, як сміливо та розумно Україна воює, і я думаю, що попри цю проблему ви можете ще кілька тижнів чи кілька місяців упоратися із ситуацією.
Теги: США
Читайте також:
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування
У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа
Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США