USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА

Також зрадник наводив ворожі дрони на локації ЗСУ
СБУ затримала агента РФ у Херсоні (16.04)
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки затримала російського агента, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА, а також наведення дронів на локації ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зрадник під виглядом таксиста збирав інформацію для окупаційної армії, використовуючи відеореєстратор, захований в автомобілі. Отриману інформацію ворог використовував для ударів по місту із застосуванням артилерії та дронів.

Після затримання фігуранта з'ясувалося, що він причетний до спроби замаху на голову місцевої обласної військової адміністрації. Саме за його координатами та підказками окупанти намагалися вдарити по автомобілю чиновника за допомогою FPV-дрона.

Новини за темою: Працювала у дитсадку і коригувала ракетні удари по Харкову: Затриманій зрадниці загрожує довічне ув’язнення

Безпілотник був оснащений пострілом до ручного протитанкового гранатомета РПГ-7, що мав підірвати транспортний засіб, в якому перебував посадовець (йдеться, ймовірно, про Олександра Прокудіна – голова Херсонської ОВА).

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення.

У Херсоні далеко не вперше затримують зрадників, які після деокупації залишилися жити в регіоні та допомагали російській армії завдавати шкоди ЗСУ.

Наприклад, нещодавно СБУ запобігла новим спробам Росії скоригувати ракетно-дронові удари по локаціях Сил оборони в Херсоні. У результаті спецоперації в місті затримали російську групу інформаторів, яка готувала нову серію повітряних атак на Херсон.

Також у грудні викрили поплічника РФ, який співпрацював із російськими військовими під час окупації правобережної частини Херсона. Напередодні деокупації міста зловмисник допомагав загарбникам тікати від контрнаступу ЗСУ. Тепер йому загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Читайте також:
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість