USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Готували ракетні удари по підрозділах СБУ й ЗСУ: У Херсоні затримали ворожих інформаторів

Комунікацію з окупантами поплічники ворога дистанційно підтримували через зв’язкового з лівобережжя Херсонщини
колаборанти Херсон
Затримання ворожих інформаторів
Джерело: СБУ

Служба безпеки України запобігла новим спробам Росії скоригувати ракетно-дронові удари по локаціях Сил оборони у Херсоні. У результаті спецоперації в місті затримали російську групу інформаторів, яка готувала нову серію повітряних атак на Херсон, повідомили в пресслужбі СБУ.

Під прицілом ворога були місця тимчасового базування українських захисників. Насамперед окупанти сподівалися поцілити по підрозділах Служби безпеки та ЗСУ.

"До складу ворожої групи входило четверо працівників місцевих автотранспортних компаній. Для виконання ворожого завдання кожен з них діяв за чітко визначеним функціоналом. Двоє фігурантів – водії маршрутних автобусів – під час перевезення пасажирів відстежували переміщення та пункти прибуття військової техніки. Ще двоє – диспетчери автопарків – у вільний від роботи час вони обходили місто, де проводили дорозвідку потрібних об’єктів", – йдеться дописі.

Крім того, зловмисники заводили довірливі розмови з персоналом АЗС та магазинів, щоб "втемну" дізнатися про ворожі "прильоти" та їхні наслідки. Усю зібрану інформацію поплічники окупантів передавали керівниці групи, яка далі звітувала до воєнної розвідки РФ (відомої як ГРУ).

"Комунікацію з окупантами дистанційно підтримували через зв’язкового з лівобережжя Херсонщини. Розвідувальну інформацію загарбники планували врахувати для підготовки нових та коригування повторних ударів по місту. Однак Служба безпеки зірвала плани загарбників", – додали правоохоронці.

Під час обшуків за адресами проживання інформаторів РФ знайшли кремлівську символіку, шеврони Росгвардії та мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили чотирьом затриманим про підозру. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до восьми років тюрми. 

Раніше

У грудні минулого року правоохоронці викрили поплічника РФ, який співпрацював із російськими військовими під час окупації правобережної частини Херсона. Напередодні деокупації міста зловмисник допомагав загарбникам тікати від контрнаступу ЗСУ. Тепер йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. 

Зловмисником виявився 44-річний херсонець, який з початку повномасштабного вторгнення РФ підтримав окупантів. Аби допомогти ворогу, фігурант "зливав" дані про власників човнів та катерів у місті, а потім приходив до них з озброєними окупантами, які відбирали у людей плавзасоби.

А вже в січні цього року стало відомо, що на Херсонщині ексчиновниця допомагала рашистам в окупованому місті. Зокрема, під час окупації обласного центру посадовиця ввійшла до керівного складу захопленої медустанови та передала загарбникам 24 автомобілі швидкої допомоги для депортації українських дітей до РФ.

Чиновниця-зрадниця була заступницею очільника Херсонського центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф.

Читайте також:
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії