USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

СБУ оголосила підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП. Фото

Під керівництвом митрополита адміністратор відомчого сайту єпархії розміщував ворожі матеріали РПЦ
підозра УПЦ МП_1
Джерело: СБУ

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини керівника Черкаської єпархії УПЦ (МП) у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Про це інформує пресцентр СБУ.

"Митрополит у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян та в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та переконань", – йдеться в повідомленні.

Крім того, встановлено, що під його керівництвом адміністратор відомчого сайту єпархії розміщував ворожі матеріали з пропагандистських сайтів РПЦ, серед яких patriarchia.ru та pravmir.ru. У цих публікаціях представники країни-агресора нав’язували ідеї рашизму та популяризували кремлівський режим. Тим самим сприяли загостренню внутрішньої обстановки в регіоні через розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Під час обшуків за місцем проживання митрополита та у приміщенні єпархії правоохоронці виявили:

  • комп’ютерну техніку та мобільні телефони;
  • мережеве сховище даних та зовнішній накопичувач;
  • друковані матеріали, які підтверджують злочинні дії.

Наразі керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП повідомлено про підозру за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.



Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб. Вирішується питання щодо кваліфікації дій інших причетних за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Україна обмінює колаборантів УПЦ МП на своїх захисників

Заради повернення сотні українських захисників під час обміну із російського полону 16 лютого українська сторона віддала церковника-колаборанта Української православної церкви МП.

Йдеться про настоятеля Свято-Казанської парафії Горлівської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) у смт Ярова Лиманської громади Донецької області Миколу Зірку.

Цього церковника-колаборанта було засуджено до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, – WSJ Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, – WSJ