USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі

У Верховній Раді хочуть повернути практику висвітлення засідань часів пандемії COVID-19
Верховна Рада України_4

Верховна Рада України

Джерело: Офіс Президента

Представники ЗМІ незабаром зможуть повернутися до роботи в кулуарах Верховної Ради для висвітлення пленарних засідань. Про це повідомив керівник Апарату Верховної Ради В'ячеслав Штучний під час обговорення цієї теми за круглим столом, передає "Укрінформ".

"Ми повертаємося до тієї практики, яка була під час пандемії COVID-19. Під час засідання Верховної Ради в будівлі зможуть перебувати 20–30 представників ЗМІ. Журналісти вже подали заяви на акредитацію. Ми готові до проведення додаткової акредитації. Після Великодня зберемо журналістів для інструктажу під час перебування в парламенті", – розповів він.

Водночас голова парламенту Руслан Стефанчук зауважив, що Верховна Рада – єдиний у країні законодавчий орган, який працює в умовах воєнного стану, тому Росія може вважати цей об'єкт одним із центрів ухвалення рішень.

"Є ризики, які щомісяця підтверджуються відповідними листами від спецслужб", – додав він.

Новини за темою: Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон

Кого не допустять до роботи у ВР?

Як повідомив нардеп і голова комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в ефірі телеканалу Київ24, YouTube і Telegram-канали без медіареєстрації не матимуть доступу до Верховної Ради.

Пріоритет у реєстрації матимуть ті медіа, хто висвітлює роботу парламенту, сказав він.

Як відомо, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Верховна Рада призупинила допуск журналістів до засідання парламенту. Також не ведеться пряма трансляція засідань парламенту.

Однак, попри заборони, деякі нардепи транслюють засідання Ради в соціальних мережах, тому сенс цього правила автоматично ставиться під сумнів.

Юрчишин раніше сам заявляв, що в суспільстві є великий запит на повернення журналістів у кулуари Верховної Ради, а в Комітеті зі свободи слова немає переконливої аргументації, чому цього не можна зробити.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку