USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Після так званих "виборів" у РФ стали формувати культ Путіна, – експерт

Ексрадник міністра МВС Денисенко припускає, що це курс на абсолютне закриття країни
Путін росіяни
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Два місяці минуло з початку проведення так званих "виборів" у Росії, де Путін набрав 87% голосів. Як відомо, президент України Володимир Зеленський заявив, що "жодної легітимності цієї імітації виборів немає та бути не може".

Російська ж влада дедалі більше формує культ Путіна, тим самим запроваджуючи пропагандистську ідеологію на майбутні роки. Про це сказав під час заходу "Останній термін диктатора. Який мавзолей собі будує Володимир Путін" ексрадник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко. Експерт проаналізував поствиборчі процеси у РФ і вважає ці вибори – виборами людини, яка збирається правити пожиттєво й померти в кріслі президента Росії.

І цьому факту є підтвердження. Денисенко звертає увагу на момент під час 7 травня – дня "інавгурації" Путіна. Тоді диктатор подав 15 нових указів, половина з яких – калька з його ж указів з 2012 року. А кінцевий термін дії цих указів датується 2036 роком, що важливо для України, коментує експерт.

"Російська ідеологія будується на тому, що Путін і є кінець історії, основа основ абсолютно всім і все, що він робить, – це правильно. Навіть якщо не досягатимуться цілі під час війни в Україні, однаково росіяни вже перемогли й перемогли за будь-яких обставин. І ніякого спадкоємця не буде – в Росії загалом ця тема табуйована", – наголошує колишній радник міністра.

Новини за темою: Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов

"Ікона російської державності"

Також Денисенко вказує на те, що Путін після виборів 17 березня перетворився на так звану "ікону російської державності". У створенні цього культу і в його поширенні вкрай зацікавлене найближче оточення диктатора та й самі росіяни. 

"Щодо змін в уряді Путіна – система лишатиметься цілісною. Пам’ятаємо Радянський Союз та сміємося із пам’ятників Хусейну – тут не буде ніяких пам’ятників диктатору, але цей культ стане проникним і використовуватиме максимально можливі сучасні засоби. Перш за все ідеологічні "накачки" на всіх рівнях – безумовно, все буде в новинах і подаватися росіянам під соусом повідомлень, інформвкидів чи свят, наприклад, 9 травня", – прогнозує ексрадник.

Денисенко припускає, що це курс на абсолютне закриття країни, який діятиме поступово і який втілюватимуть "вірні путінці". Згодом цей путінський міф повинен дати можливість безболісно пройти момент смерті диктатора і передачі влади до наступних політиків.

"Навіть після смерті диктатор залишиться істотою, яка об’єднує. Називаю ідеальні моделі, які окупанти бачать в своїй голові, – живий Путін перетворюється у вічного. Просто ми повинні правильно це аналізувати і розуміти", – підсумовує експерт.

Новини за темою: Росіяни посилюють свою систему доносів, - Лисянський

Президентські вибори у РФ

Так звані "вибори" президента у Росії, а також на тимчасово окупованих територіях України проходили три дні – з 15 по 17 березня 2024 року. За результатами підрахунку, Путін набрав 87,28% голосів. Решту голосів Центрвиборчком розподілив між технічними кандидатами – майже порівну. 

Крім того що Україна не визнала так звані вибори, низка країн відмовилися відправляти своїх дипломатів на "інавгурацію" Путіна. Зокрема, у цьому списку – Чехія, Естонія, Латвія, Литва, Вірменія та Німеччина. Натомість США вибори російського диктатора визнали, але на "інавгурацію" своїх послів не відправляли.

До речі, за даними опитувань, підтримка Путіна серед росіян зростала з листопада минулого року. Рівень довіри, а також рівень схвалення дій диктатора перебував на максимумі від початку війни проти України. Зокрема, респондентів просили самостійно назвати кілька політиків, яким вони найбільше довіряють, то рівень довіри російському диктатору складав 47%.

Читайте також:
У Франції проходить другий тур парламентських виборів: Там фіксують рекордну проміжну явку У Франції проходить другий тур парламентських виборів: Там фіксують рекордну проміжну явку
Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян
"Нудний флюгер" на чолі нового британського Кабміну. Хто такий Кір Стармер?
Король Чарльз ІІІ затвердив нового прем'єра Великої Британії Стармера. Які плани має новий очільник уряду? Король Чарльз ІІІ затвердив нового прем'єра Великої Британії Стармера. Які плани має новий очільник уряду?