USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

На 16 років у Росії ув'язнили журналіста WSJ Гершковича

Його звинуватили у шпигунстві
Еван Гершкович
Еван Гершкович
Джерело: відкриті джерела

В Росії Свердловський обласний суд засудив кореспондента The Wall Street Journal Евана Гершковича до 16 років тюрми суворого режиму. Росіяни закидають його шпигунство. Про це повідомило видання  The Wall Street Journal.

Російський прокурор просив суд посадити Гершковича на 18 років. Суд провів два слухання - 26 червня і 18 липня. звинувачує кореспондента WSJ у тому, що він нібито збирав інформацію про російського оборонного підрядника "Уралвагонзавод" за дорученням ЦРУ.

Насправді ж Гершкович був акредитований у Росії та перебував в Єкатеринбурзі та інших містах Свердловської області, готуючи репортажі для газети.

Справа Гершковича

Співробітники Федеральної служби безпеки РФ затримали у Єкатеринбурзі журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича нібито за "шпигунство". У ФСБ заявили, що журналіст збирав інформацію про підприємство ВПК. Його затримали біля місцевого ресторану і натягнули светр на голову. Тому перехожі не бачили його обличчя.

"За завданням США він займався збором відомостей про одне з підприємств російського ВПК, які складають держтаємницю", – йдеться у повідомленні.

Гершкович перебував у Єкатеринбурзі кілька тижнів. У поїздці його супроводжував місцевий активіст Ярослав Ширшиков. Гершкович встиг написати статтю про відношення росіян до ПВК "Вагнера". За деякими даними, Гершкович також відвідав Нижній Тагіл, в якому знаходиться оборонне підприємство "Уралвагонзавод".

Еван Гершкович майже шість років живе у Москві. Журналіст пише для американської газети The Wall Street Journal. Крім того, він працював у Agence France-Presse, The Moscow Times та The New York Times.

Читайте також:
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави
Литва на кордоні з РФ встановила Литва на кордоні з РФ встановила "зуби дракона"
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Двом підозрюваним у справі продовжили запобіжний захід