USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росія заморозила обміни полоненими: У координаційному штабі пояснили, чому

Україна має багато російських військовополонених і готова обмінювати їх на своїх захисників
полонені
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Обмін полоненими між Україною та Росією останній раз відбувся у серпні 2023 року – тоді вдалося повернути 22 військових. Ймовірно, росіяни затягують обміни, щоб проводити свої пропагандистські кампанії. Про це розповів керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко у коментарі російському виданню "Настоящее время".

Він наголосив, що Україна має багато російських військовополонених і готова обмінювати їх на своїх захисників.

Однією з можливих причин замороження процесу обміну російською стороною він назвав спроби РФ розхитати українське суспільство – окупанти хочуть переконати родичів українських військовополонених у тому, що нібито обміни не відбуваються через позицію Києва.

"Так вони використовують військовополонених як ще один важіль впливу на українців. Тут палиця з двома кінцями. І те, що їх не цікавлять долі власних військовополонених. Вони для російської сторони просто розмінний матеріал і м'ясо для артилерії. Вони затягують обміни, створюють різні перешкоди", – зазначив Яценко.

В Україні вже переповнені місця, де утримуються полонені росіяни. 

Українських полонених можуть відправити на фронт

Російська влада змусила українських військовополонених приєднатися до "добровольчого формування". Тепер же їх примушують йти на фронт.

Батальйон діятиме у складі формування "Каскад" "ДНР", що свідчить про те, що військовополонені будуть розгорнуті в районі кордону Донецько-Запорізької області.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW