USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Росія почне видавати своїх військових злочинців одразу після зміни режиму, – експерт

Вічно ховатися за залізною завісою не вийде, впевнений аналітик
Пригожин Путін
Джерело: відкриті джерела

Росія розпочне видачу військових злочинців, в тому числі вище політичне керівництво країни, що причетне до вторгнення в Україну, одразу після зміни режиму. Про це в ефірі UWN розповів політичний аналітик громадського об’єднання "Слово і Діло" Валентин Гладких.

Повернення до цивілізації

Путінський режим, на думку експерта, поки не усвідомлює, що їх наступники стануть тими, хто приведе президента РФ і його оточення на засідання міжнародного трибуналу.

"Коли в Росії зміниться політичний режим, то вони самі будуть видавати цих всіх людей (нинішнє керівництво РФ, – ред.). Ці персонажі зараз думають що вони недосяжні. Однак коли режим зміниться і коли новий політичний режим в Росії постане перед необхідністю повернутися до цивілізованого світу, тоді вони будуть робити дуже багато тих кроків, які наразі путінський режим в принципі зробити не може. Це очевидні речі", – наголосив Гладких.

При цьому додав, що новий режим в РФ зіткнеться з необхідністю повернення в цивілізований світ.

"Те що в Росії рано чи пізно чи в нинішньому форматі, чи в якомусь новому оформленні цього постросійського простору – все одно зіткнуться з необхідністю і потребою повернутися в цивілізований світ, налагоджувати політичні відносини, економічні відносини, культурні відносини. Це питання не обговорюється зараз, однак для мене це є очевидним, що вони не зможуть назавжди заховатися за цей залізний паркан. Вони можуть там зникнути, а заховатися надовго – ні, бо треба все одно буде виповзати, і умовою для того, щоб повернутися в цивілізований світ якраз і буде весь той перелік про що говорять сьогодні західні лідери", – зазначив аналітик.

Коли для України закінчиться війна

Насправді для нашої країни війна закінчиться не тоді, коли на полі бою перестануть стріляти. Експерт переконаний, що ми зможемо поставити крапку лише після покарання військових злочинців.

"Згадайте фразу Макрона "Не може бути миру без справедливості, не може бути справедливості без покарання винних". Кажуть, що війна не закінчилася, поки не похований останній її солдат. Так от – ця війна не закінчиться, поки не буде покараний останній причетний до цього кровопролиття, яке розв’язала Росія проти України", – уточнив Гладких.

До речі, доктор філософії у галузі права, радник міністра  внутрішніх справ України 2015–2021 років Володимир Мартиненко в ефірі UWN заявив, що регіональні еліти Росії створюють свої ПВК, готуючись оголосити незалежність, оскільки розвал Росії – неминучий.

А головний тіктокер Росії Рамзан Кадиров підтвердив слова експерта. Він заявив, що після завершення роботи в держслужбі буде створювати свою ПВК.

Читайте також:
Країни ЄС отримали пропозицію 14-пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ Країни ЄС отримали пропозицію 14-пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ
Війна проти Росії – це наша війна. Розмова з очільником Війна проти Росії – це наша війна. Розмова з очільником "Союзу гагаузів України" Василем Келіогло
Україна не бачить підстав для визнання Путіна легітимним президентом РФ: Заява МЗС щодо так званої Україна не бачить підстав для визнання Путіна легітимним президентом РФ: Заява МЗС щодо так званої "інавгурації" Путіна
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт