USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

ГЕС, розташовані на Дніпрі, знижують потужність виробництва електроенергії, – "Укренерго"

В Україні змінюється режим роботи ГЕС, щоб зменшити надходження води в Каховське водосховище
гес
Джерело: відкриті джерела

Гідроелектростанції, розташовані на Дніпрі вище Каховської ГЕС, знижують потужність виробництва для обмеження надходження води у Каховське водосховище, щоб зменшити затоплення. Про це інформує пресслужба "Укренерго".

Через підтоплення відключено близько 20 тисяч споживачів у Херсоні та області.

"Вчора, 7 червня 2023 року з 20:00 до 23:00 через недостатність загальної потужності українських електростанцій для покриття вечірнього піку споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: У Міненерго розповіли, яка ситуація в енергосистемі України після підриву Каховської дамби

Повідомляється, що наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою. У вечірні години у зв’язку з обмеженою кількістю енергоблоків в роботі може виникати дефіцит потужності.

В "Укренерго" зазначили, що експорт електроенергії відсутній. А імпорт зі Словаччини передбачається лише з 14 до 19 години.

Новини за темою: В Україні почали будувати водогін до постраждалих через підрив Каховської ГЕС областей

В Україні змінюється режим роботи ГЕС

Режим роботи гідроелектростанцій змінено, щоб зменшити обсяг води, яка поступає в Каховське водосховище, та зменшити затоплення, інформує пресслужба "Укренерго".

"НЕК "Укренерго" разом з ПрАТ "Укргідроенерго" опрацьовують сценарії подальшої збалансованої роботи енергосистеми з урахуванням наслідків руйнування Каховської ГЕС", – йдеться в повідомленні. 

В "Укренерго" заявили, що через тривалі ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС, а також деяких АЕС в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію.

Новини за темою: Україна призупинила експорт електроенергії, щоб покрити внутрішні потреби, – "Укренерго"

Зазначається, що до роботи повернули одну з магістральних ліній, яка була пошкоджена внаслідок масованої ракетної атаки РФ, що підвищило надійність живлення одразу кількох областей у Центральному регіоні. 

Також ремонти продовжуються на всіх енергооб’єктах, пошкоджених під час 15 масованих ракетних ударів та 18 дронових атак росіян по енергосистемі.

Ризик підтоплення енергооб'єктів

У наслідок підриву Каховської гідроелектростанції існує ризик підтоплення енергооб'єктів Херсонської області, зокрема Херсонської ТЕЦ. Через підтоплення у місті вже знеструмлено майже 12 тисяч споживачів (р-н Острів), можливі проблеми з водопостачанням.

Читайте також:
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
Радикальною альтернативою відновлення Каховського водосховища є відмова від будівництва нової греблі на місці зруйнованої, – еколог Радикальною альтернативою відновлення Каховського водосховища є відмова від будівництва нової греблі на місці зруйнованої, – еколог
З З "креативною" посадою і зарплатнею в понад 700 тис. гривень в місяць: Як оцінюють роботу працівників в "Енергоатомі"?
Росіяни знищили всю критичну енергоінфраструктуру Харкова та обстрілюють місто новою зброєю, – Терехов Росіяни знищили всю критичну енергоінфраструктуру Харкова та обстрілюють місто новою зброєю, – Терехов