USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У Міненерго розповіли, яка ситуація в енергосистемі України після підриву Каховської дамби

Унаслідок російського теракту є ризик підтоплення енергооб'єктів у Херсонській області
світло
Джерело: відкриті джерела

Унаслідок підриву Каховської гідроелектростанції існує ризик підтоплення енергооб'єктів Херсонської області. Однак енергосистема України працює стабільно. Про це поінформували в Міненерго.

"Енергетична система країни працює стабільно. Виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Ситуація на ЗАЕС – незважаючи на поступове зниження рівня води, прямої загрози для окупованої станції немає. Експерти Енергоатому постійно моніторять ситуацію", – розповіли у міністерстві.

Там також зазначили, що через підрив дамби є ризики підтоплення енергооб’єктів на Херсонщині, зокрема Херсонської ТЕЦ. Через підтоплення у місті вже знеструмлено майже 12 тисяч споживачів (р-н "Острів"), можливі проблеми з водопостачанням.

Тим часом в "Укренерго" повідомили, що наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Триває ремонтна кампанія на багатьох електростанціях, тож в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію.

"Упродовж дня просимо розподіляти використання електроенергії і переносити користування потужними приладами з вечірніх годин на інші періоди доби", – йдеться у повідомленні.

Там обіцяють надалі повідомлятиме про вплив наслідків катастрофи на стан енергосистеми.

Варто зазначити, що Каховська гідроелектростанція з перших днів повномасштабної агресії окупована і була замінована росіянами, з нею втрачено технологічний зв’язок, видача потужності на підконтрольну територію України з неї не здійснювалася.

Нагадаємо, російські війська вночі 6 червня підірвали Каховську ГЕС. За цим фактом правоохоронці вже розпочали розслідування за статтею "екоцид".

Яка нині ситуація на ГЕС та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

 
Читайте також:
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців