USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Україна призупинила експорт електроенергії, щоб покрити внутрішні потреби, – "Укренерго"

Через російські обстріли та пошкодження мереж обленерго знеструмлені споживачі на Донеччині та Сумщині
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Україна призупинила експорт електроенергії через необхідність покрити внутрішні потреби країни у споживанні. Про це поінформувала пресслужба НЕК "Укренерго".

"Імпорт та експорт електричної енергії наразі не здійснюється. Відсутність експорту електроенергії з України пов’язана з необхідністю покрити внутрішні потреби країни у споживанні протягом всієї доби та забезпечити резерви на вечірні години максимального споживання", – йдеться у повідомленні.

У компанії також зазначили, що складною залишається ситуація поблизу лінії фронту. Через російські обстріли та пошкодження мереж обленерго були знеструмлені споживачі на Донеччині та Сумщині. 

Новини за темою: Чи будуть влітку відключати світло при дефіциті електроенергії: Відповідь "Укренерго"
 

При цьому наразі виробленої електроенергії вистачає для покриття потреб споживачів. Наявні ресурси води дозволяють гідроелектростанціям працювати упродовж всієї доби, а також збільшувати свою генерацію для покриття ранкових та вечірніх піків споживання, для чого також максимально залучаються наявні в системи потужності теплових електростанцій, розповіли в "Укренерго".

Але спостерігається поступове зниження водопілля, що впливатиме на роботу гідроелектростанцій. У денні години активно працюють сонячні та вітрові електростанції. Поступово виходять у ремонт енергоблоки атомних та теплових електростанцій.

В "Укренерго" додали, що триває активна ремонтна кампанія на енергоблоках атомних електростанцій.

Новини за темою: НКРЕКП затвердила двоетапне підвищення тарифів на розподіл електроенергії

Відновлення лінії електропередачі Запорізької АЕС

На цьому тижні "Укренерго" відновило лінію електропередачі, яка живить Запорізьку АЕС. Станція переходить на живлення від української енергосистеми.

АЕС була знеструмлена внаслідок обстрілу РФ в ніч на 22 травня о 5:26. Відключилась остання високовольтна лінія передачі Дніпровська 750 кВ, з якої для власних потреб живилась тимчасово окупована Запорізька АЕС.

Вказано, що вже всьоме з початку окупації української станції росіянами (4 березня 2022 року), ЗАЕС переходить в режим блекауту.

Читайте також:
Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено
64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування 64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування
Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть  Україні повернути чоловіків призовного віку Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть Україні повернути чоловіків призовного віку
США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван