USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Окупанти вночі атакували об’єкти енергетики у чотирьох областях: Яка ситуація зі світлом

Внаслідок атаки постраждали семеро енергетиків
Атака на енергетику

Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Сьогодні вночі ворог здійснив масовану атаку на енергетичні об’єкти. Внаслідок чого є пошкодження обладнання, а поранення отримали семеро працівників, один з них – у важкому стані, всі госпіталізовані. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Зокрема, атаковано об’єкти енергетики у Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій та Київській областях. Станом на ранок у Київській області внаслідок атаки залишались знеструмленими 7273 абоненти у 10 населених пунктах.

"Через дефіцит в енергосистемі, який є наслідком масованих російських атак, застосовуються графіки погодинних відключень. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено", – йдеться в повідомленні.

Проте відключення, як і раніше, не передбачаються для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують 80% електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 27 573 МВт-год. Експорту не передбачається.

Що кажуть в "Укренерго"?

Згідно з даними "Укренерго", через нічну атаку з 11:00 збільшено обсяг обмежень споживання.

Інформацію про те, як саме це вплине на графіки погодинних відключень, дивіться на сайтах обленерго.

Що відомо про нічну атаку?

Ворог випустив 9 ракет різних типів та 27 "Шахедів". Силам ППО вдалось знищити 5 ракет та всі дрони.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом