USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

США надають 824 мільйони доларів на підтримку української енергетики

Сполучені Штати розуміють, наскільки серйозною є ситуація в Україні, сказала спецпредставниця американського уряду
енергетика

Українські енергетики працюють над відновленням

Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки надають 824 мільйони доларів для підтримки енергетичної інфраструктури України. Про це під час конференції з відновлення України в Німеччині заявила спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, повідомляє "Укрінформ".

Вона зазначила, що, попри "суперрік виборів", які відбувають в Сполучених Штатах Америки та Європі, міжнародне співтовариство не втрачає інтерес до того, що відбувається в Україні.

"Путін займає значне місце у думках багатьох – США є прикладом цього. Під час голосування, що відбулося лише минулого місяця щодо додаткової угоди, 70% нашого Конгресу, обох палат підтримали цей додатковий пакет. Це понад 60 мільярдів доларів допомоги для України. І це не лише демонстрація нашої підтримки, але й ознака того, що відчуває народ Америки", – сказала спецпредставниця США.

Також зауважила, що Сполучені Штати розуміють, наскільки серйозною є ситуація в Україні. Тож спільно із союзниками та друзями в Європі старанно працюють для прискорення військової, економічної та енергетичної підтримки України.

"З урахуванням ситуації у сфері енергетики, яка дійсно є дуже важкою, оголошую тут, що США надають 824 мільйони доларів для підтримки української енергетичної інфраструктури. Усі ці зусилля, і не лише від Сполучених Штатів, але від всіх наших союзників спрямовані на економічну, фінансову та енергетичну підтримку України. Багато залежить від того, щоб Україна продовжувала проводити реформи – знаємо, що це є необхідним для підготовки членства в ЄС", – заявила Пріцкер.

Представниця американського уряду також наголосила, що одним із викликів, який нині постає перед міжнародною спільнотою в контексті колективних зобов’язань з відбудови України, є супроводження та допомога тим, хто буде організовувати відновлення України.

Новини за темою: Усі теплові електростанції України пошкоджені або зруйновані

Стан української енергетики

Втім, енергетичний сектор України через повномасштабне вторгнення Росії зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму 56,2 млрд доларів. Водночас потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів, становлять 50,5 млрд доларів.

Такі оцінки зробили аналітики Київської школи економіки (KSE) станом на травень 2024 року. Експерти зазначали, що прямі збитки енергетичного сектору України складають понад 16,1 млрд доларів.

А найбільші втрати спричинили руйнування об’єктів генерації електричної енергії – 8,5 млрд доларів, магістральних ліній передачі електроенергії – 2,1 млрд доларів, а також нафтогазової інфраструктури – 3,3 млрд доларів.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"