USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Трамп переміг на республіканських кокусах у трьох штатах

В усіх трьох штатах Трамп переміг свою основну суперницю серед республіканців Ніккі Гейлі
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Колишній президент Сполучених Штатів Америки і нинішній претендент на цю посаду Дональд Трамп переміг на республіканських кокусах у Мічигані, Міссурі та Айдахо. Про це передає Reuters.

Автори зазначають, що Трамп у суботу легко переміг на республіканських кокусах у Мічигані, де партію роздирають чвари, які, як побоюються деякі республіканці, можуть зашкодити його кампанії в цьому ключовому штаті.

"За даними Edison Research, колишній президент США також виграв у суботу республіканські кокуси в Міссурі та Айдахо", – додають в Reuters.

Зазначається, що у всіх трьох штатах Трамп переміг свою основну суперницю серед республіканців Ніккі Гейлі.

"За даними Республіканської партії штату Мічиган, Трамп переміг Гейлі в усіх 13 округах, які брали участь у кокусах", – йдеться у матеріалі.

У виданні кажуть, що у Гейлі швидко закінчується час, щоб змінити хід перегонів за висунення від республіканців. На черзі – "супервівторок" 5 березня, найбільший день праймеріз, коли голосуватимуть 15 штатів і одна територія.

"З перемогами в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді, Віргінських островах США, Південній Кароліні, а тепер і в Мічигані, Міссурі та Айдахо, Трамп є беззаперечним лідером перегонів, а Гейлі тримається завдяки підтримці донорів, які прагнуть знайти альтернативу колишньому президенту", – додають в Reuters.

Зазначається, що для цього виборчого циклу республіканці Мічигану розробили змішану систему висунення кандидатів, розділену між праймеріз і кокусом.

Для довідки:

Кокуси – це збори прихильників і членів партії. На відміну від праймеріз, які проводить влада штатів перед президентськими виборами у США, кокуси влаштовує партійний апарат. Від їхніх підсумків залежить голосування за кандидата в президенти на з'їзді.

Раніше ми повідомляли, що Суд штату Іллінойс заборонив Дональду Трампу з'являтися в бюлетені для голосування на праймеріз республіканців у штаті Іллінойс через його роль у заколоті в Капітолії Сполучених Штатів Америки 6 січня 2021 року.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко – про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко – про кризу Республіканської партії в США