USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Трампа дискваліфікували з праймеріз республіканців в Іллінойсі

Набуття рішенням чинності відклали у зв'язку з очікуваним оскарженням з боку Трампа
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Суд штату Іллінойс заборонив Дональду Трампу з'являтися в бюлетені для голосування на праймеріз республіканців у штаті Іллінойс через його роль у заколоті в Капітолії Сполучених Штатів Америки 6 січня 2021 року. Однак набуття рішенням чинності було відкладено у зв'язку з очікуваним оскарженням з боку колишнього президента США. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що суддя Трейсі Портер стала на бік виборців штату Іллінойс, які стверджували, що колишній президент повинен бути дискваліфікований на праймеріз 19 березня і на загальних виборах 5 листопада за порушення положення 14-ї поправки до Конституції США, що забороняє заколоти.

"Остаточний результат справи в Іллінойсі та інших подібних справ, ймовірно, вирішить Верховний суд Сполучених Штатів, який 8 лютого заслухав аргументи, пов'язані з правом Трампа брати участь у голосуванні", – зазначають автори.

Портер заявила, що відкладає своє рішення, оскільки очікує на апеляцію в апеляційних судах Іллінойсу та можливе рішення Верховного суду США.

"Правозахисна група Free Speech For People, яка очолила спробу дискваліфікації в штаті Іллінойс, у своїй заяві оцінила це рішення як "історичну перемогу", – додають в Reuters.

Натомість представник передвиборчої кампанії Трампа заявив, що це "неконституційне рішення, яке ми швидко оскаржимо".

Раніше штати Колорадо і Мен вилучили Трампа зі своїх виборчих бюлетенів після того, як визнали, що він дискваліфікований відповідно до розділу 3 14-ї поправки до Конституції. Обидва рішення призупинені, поки Трамп подає апеляцію.

Раніше ми повідомляли, що республіканець Рон ДеСантіс зняв свою кандидатуру з президентських виборів на користь Трампа.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg