USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Пригожин пародіює Путіна і мітить у президенти РФ, – ISW

Власник ПВК "Вагнера" у майбутньому може посилити інформаційні атаки на Кремль
Пригожин Путін
Джерело: відкриті джерела

Власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин нещодавно дав своєму виданню велике інтерв'ю, яке візуально майже на 100% копіює різноманітні інтерв'ю президента РФ Володимира Путіна. Це може свідчити про початок президентської кампанії Пригожина або для інформаційного тролінгу Кремля, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW нагадують, що Пригожин зазвичай дає інтерв'ю у динаміці, перебуваючи на полі бою. А цього разу він сидів за столом, і загальний стиль інтерв'ю нагадував спілкування Путіна з журналістами.

"Пригожин також використав це інтерв'ю, щоб повторити свої попередні аргументи про необхідність прищепити російським бійцям жорстку ідеологію та натякнути, що міноборони Росії навмисно позбавляє групу "Вагнера" артилерійських боєприпасів", – йдеться у звіті.

Новини за темою: Оточення Путіна після ордеру на його арешт почало терміново шукати нового господаря, – експерт

У ISW переконані, що пародія кінематографічного стилю інтерв'ю президента РФ може бути використана в рамках більшої кампанії тролінгу з метою нападу на Кремль. Інший варіант – це проведення мовчазних паралелей між Пригожиним та Путіним.

У звіті також нагадується, що 11 березня Пригожин зробив заяву про балотування на пост президента у 2024 році. Правда, вона була зроблена доволі саркастичним тоном, однак аналітики вказують, що це є свідомим поширенням у суспільстві наративу про те, що голова ПВК "Вагнера" має великі політичні амбіції у РФ.

Раніше стало відомо, що Пригожин планує згорнути операції своїх найманців в Україні через невдачі та сфокусуватися на Африці. На це рішення "кухаря Путіна" підштовхнули проблеми з постачанням боєприпасів "Вагнеру" на тлі конфлікту з міноборони РФ.

Читайте також:
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон