USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Пригожин може вивести "Вагнера" з України через невдачі, його манить Африка, – Bloomberg

Сам Пригожин, звісно, це спростовує
Пригожин
Джерело: Фокус

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин планує згорнути операції своїх найманців в Україні через невдачі та сфокусуватися на Африці.

Як повідомляє Bloomberg, про це стверджують інформовані джерела. На це рішення "кухаря Путіна" підштовхнули проблеми з постачанням боєприпасів "Вагнеру" на тлі конфлікту з міноборони РФ.

"Пригожин усім заважає. Його єдиний захист зараз – його особисті стосунки з Путіним, який все ще вважає його в певному сенсі корисним", – заявила російська політологиня Тетяна Станова.

На тлі публічних скарг про "снарядний голод" Пригожин визнав, що після завершення битви за Бахмут його ПВК доведеться "перезавантажити". Хоч поки немає ознак згортання операцій "Вагнера" в Україні, джерела стверджують, що операції в Африці в майбутньому привернуть більше уваги Пригожина, адже невдачі в Україні "стали складнішими для його сил".

Що в Африці?

Певну сконцентрованість Пригожина на Африці підтверджують і нещодавні оголошення про набір найманців для операцій на цьому континенті. Зокрема, "Вагнер" шукає найманців на контракт в Африку, що триватиме 9–14 місяців. За даними ЗМІ, Пригожин має певні інтереси в Африці. Його цікавить видобуток золота та алмазів.

Що каже Пригожин? 

До речі, Пригожин відреагував на статтю Bloomberg. Його реакцію опублікувала пресслужба.

"Я не знаю, що повідомляє Bloomberg, але, мабуть, вони знають краще, ніж я сам, що ми робитимемо далі. Поки ми потрібні своїй країні, ми воюємо на території України", – сказав він.

Раніше

Вашингтон визнав ПВК "Вагнера" міжнародною злочинною організацією й ввів санкції щодо ключових осіб і структур, пов'язаних з вагнерівцями. 

Читайте також:
Україна зараз воює з Росією в Судані, – The Wall Street Journal Україна зараз воює з Росією в Судані, – The Wall Street Journal
Окупанти сформували добровольчий корпус, куди увійшли колишні вагнерівці Окупанти сформували добровольчий корпус, куди увійшли колишні вагнерівці
В британській розвідці розповіли про роль вагнерівців, які залишаються у Білорусі В британській розвідці розповіли про роль вагнерівців, які залишаються у Білорусі
Кремль збирає 20 тисяч найманців в Африканський корпус, щоб замінити Кремль збирає 20 тисяч найманців в Африканський корпус, щоб замінити "Вагнера"