USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Польські протестувальники розблокували один пункт пропуску на кордоні з Україною

С 11:30 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску "Шегині – Медика"
Польський кордон
Джерело: відкриті джерела

Польські протестувальники, які вчора розпочали нову акцію протестів на кордоні з Україною, розблокували пункт пропуску "Шегині – Медика". Про це повідомляє Держприкордонслужба України в Telegram.

За даними Прикордонної варти Республіки Польща, сьогодні о 11:30 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску "Шегині – Медика".

"На вʼїзд в Україну очікують 220 вантажівок. Оформлення та пропуск транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі", - повідомили українські прикордонники.

Як відомо, вчора польські та угорські фермери знову почали акції протестів на кордоні з Україною. Рух транспорту було ускладнено щонайменше на трьох пропускних пунктах: "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".

Новини за темою: Блокування кордону. За два місяці Україна втратила понад півтора мільярда євро

Щодо угорських протестувальників, то акція розпочалась біля КПП "Захонь". Але там рух вантажівок не заблоковано.

Угорські аграрії наполягають, що продукти, які надходять з-за меж Європейського Союзу, повинні підкорятися тим самим правилам, яких дотримуються фермери ЄС, і Брюссель повинен захистити інтереси своїх власних фермерів, "а не намагатися знищити європейське село своїми заходами".

Нагадаємо, 2 лютого польські та угорські фермери пригрозили знову заблокувати кордон з Україною.

Тоді фермери заявляють, що пасивність польської влади та декларації про співпрацю з Європейською комісією, яка ухвалила рішення щодо імпорту товарів з України, "не залишає іншого вибору, окрім як оголосити загальний страйк".

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори