USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Початок нової холодної війни? США перекидають до Британії носії ядерних ракет F-35, – The Telegraph

Вашингтон перекине на базу Лейкенхіт у британському Саффолку дві ескадрильї винищувачів п'ятого покоління
Винищувач F-35
Джерело: wikipedia

Сполучені Штати Америки до кінця цього року перекинуть на базу Лейкенхіт у британському Саффолку дві ескадрильї винищувачів п'ятого покоління F-35. Про це повідомляє The Telegraph.

"F-35 будуть базуватися у Великій Британії. Вони розгорнулися і переїдуть наприкінці цього року, якщо не десь у 2024", – повідомило анонімне джерело видання.

При цьому Міністерство оборони відмовилося коментувати, чи були або будуть розміщені американські ядерні боєголовки у Британії.

Зазначається, що реактивні літаки призначені для проведення тактичних ядерних бомбардувань і здатні виконувати місії повітря-повітря та збирати розвідувальні дані. Напередодні в офіційних документах йшлося про те, що ядерна зброя США може повернутися на британську землю.

Згідно з документами, Конгрес Сполучених Штатів Америки отримав бюджетний запит Військово-повітряних сил на 50 млн доларів для будівництва "гарантійного гуртожитку" на американській авіабазі. Термін "гарантія" використовується у військовій мові США для позначення об'єктів, які пов'язані з ядерною зброєю.

У виданні окремо зазначають, що у Великій Британії зберігалося 110 ядерних бомб Сполучених Штатів  до 2008 року. Коли рівень загрози війни знизився до граничного рівня, було ухвалено рішення вивезти їх звідти. Зараз напруга знову зростає.

Потенційне повернення ядерної зброї США на територію Великої Британії експерти назвали доказом того, що Захід вступив у нову холодну війну.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Північна Корея запустила дві балістичні ракети для імітації ядерних ударів по військових об'єктах Південної Кореї.

Як повідомляють ЗМІ, ці дії були розцінені КНДР як "рівносильні планам щодо превентивного ядерного удару з боку США".

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю