USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Передача F-16 Україні – це скорочення шляху до перемоги, – Наєв

Генерал-лейтенант привітав рішення партнерів щодо збільшення авіаційного парку України
Авіація України - літаки

Ілюстративне фото

Джерело: UWN

Винищувачі F-16, які отримає Україна, повинні пришвидшити перемогу нашої країни у війні. Це додає українцям упевненості у боротьбі з ворогом, сказав командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв.

Так, генерал-лейтенант привітав рішення партнерів щодо збільшення авіаційного парку України.

"Розуміємо, що наші партнери передають дуже багато озброєння та боєприпасів. Але коли збільшуються потужності повітряної складової, – це додає нам упевненості у швидкому наближенні довгоочікуваної перемоги", – зазначив Наєв.

І уточнив, що винищувачі F-16 та інші літальні апарати пришвидшать шлях України до перемоги над ворогом.

"Розвиток авіаційного парку Повітряних сил Збройних сил України коштом F-16, чи, може, інших літальних апаратів – це теж скорочення шляху до перемоги. Щиро дякуємо нашим партнерам і розуміємо, що тільки в єдності – запорука наших спільних дій та здобуття перемоги над ворогом", – резюмував командувач.

F-16 для України

20 серпня під час візиту до Нідерландів президент Володимир Зеленський заявив, що ця країна передасть Україні 42 винищувачі F-16 після тренування українських пілотів та інженерів. Однак згодом прем'єр Нідерландів Марк Рютте пояснив, що наразі держава має 42 літаки F-16, частину з них залучать до навчань українських пілотів у Данії та Румунії. І зауважив, що Україна отримає інші винищувачі, тож нідерландський очільник уряду не може назвати точну кількість F-16, яку зрештою передадуть із Нідерландів.

Новини за темою: Українських пілотів почнуть навчати на літаках F-16 у жовтні, – Пентагон

Данія також долучиться до "коаліції F-16" і надасть Україні 19 літаків. У данському Міноборони зазначили, що згодні передати винищувачі в тісній співпраці зі США та іншими партнерами, коли будуть виконані умови для такої передачі. Першу групу цих літаків країна відправить уже у 2023 році.

Перед рішенням Данії та Нідерландів передання винищувачів F-16 Україні та плани тренувати українських пілотів схвалили в США.

Напередодні стало відомо, що й Норвегія вирішила передати Україні винищувачі F-16. Цю інформацію телеканалу TV 2 підтвердили кілька джерел.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що українські пілоти, інженери й техніки уже розпочали навчання на винищувачах F-16. Так, у Данії навчаються і пілоти, і авіатори. Планується кілька хвиль навчань.

Новини за темою: Перша група з восьми українських пілотів готова до тренувань на F-16, – Politico

Читайте також:
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Американська компанія Bell запропонувала Україні озброїтися ударними вертольотами 407M Американська компанія Bell запропонувала Україні озброїтися ударними вертольотами 407M
ЗСУ контратакують на Харківщині, але окупанти просунулися на Донеччині та Луганщині ЗСУ контратакують на Харківщині, але окупанти просунулися на Донеччині та Луганщині
Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині, – DeepState Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині, – DeepState