USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Передача F-16 Україні – це скорочення шляху до перемоги, – Наєв

Генерал-лейтенант привітав рішення партнерів щодо збільшення авіаційного парку України
Авіація України - літаки

Ілюстративне фото

Джерело: UWN

Винищувачі F-16, які отримає Україна, повинні пришвидшити перемогу нашої країни у війні. Це додає українцям упевненості у боротьбі з ворогом, сказав командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв.

Так, генерал-лейтенант привітав рішення партнерів щодо збільшення авіаційного парку України.

"Розуміємо, що наші партнери передають дуже багато озброєння та боєприпасів. Але коли збільшуються потужності повітряної складової, – це додає нам упевненості у швидкому наближенні довгоочікуваної перемоги", – зазначив Наєв.

І уточнив, що винищувачі F-16 та інші літальні апарати пришвидшать шлях України до перемоги над ворогом.

"Розвиток авіаційного парку Повітряних сил Збройних сил України коштом F-16, чи, може, інших літальних апаратів – це теж скорочення шляху до перемоги. Щиро дякуємо нашим партнерам і розуміємо, що тільки в єдності – запорука наших спільних дій та здобуття перемоги над ворогом", – резюмував командувач.

F-16 для України

20 серпня під час візиту до Нідерландів президент Володимир Зеленський заявив, що ця країна передасть Україні 42 винищувачі F-16 після тренування українських пілотів та інженерів. Однак згодом прем'єр Нідерландів Марк Рютте пояснив, що наразі держава має 42 літаки F-16, частину з них залучать до навчань українських пілотів у Данії та Румунії. І зауважив, що Україна отримає інші винищувачі, тож нідерландський очільник уряду не може назвати точну кількість F-16, яку зрештою передадуть із Нідерландів.

Новини за темою: Українських пілотів почнуть навчати на літаках F-16 у жовтні, – Пентагон

Данія також долучиться до "коаліції F-16" і надасть Україні 19 літаків. У данському Міноборони зазначили, що згодні передати винищувачі в тісній співпраці зі США та іншими партнерами, коли будуть виконані умови для такої передачі. Першу групу цих літаків країна відправить уже у 2023 році.

Перед рішенням Данії та Нідерландів передання винищувачів F-16 Україні та плани тренувати українських пілотів схвалили в США.

Напередодні стало відомо, що й Норвегія вирішила передати Україні винищувачі F-16. Цю інформацію телеканалу TV 2 підтвердили кілька джерел.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що українські пілоти, інженери й техніки уже розпочали навчання на винищувачах F-16. Так, у Данії навчаються і пілоти, і авіатори. Планується кілька хвиль навчань.

Новини за темою: Перша група з восьми українських пілотів готова до тренувань на F-16, – Politico

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині