USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Перша група з восьми українських пілотів готова до тренувань на F-16, – Politico

Ще 20 льотчиків спочатку пройдуть курси англійської мови, а потім розпочнуть тренування
F-16
Джерело: відкриті джерела

Україна визначила першу групу з восьми пілотів, які почнуть навчання на винищувачах F-16. Про це повідомляє американське видання Politico.

За словами офіційного представника США і людини, знайомої з українськими планами, вісім українських пілотів, які вільно володіють англійською мовою, готові почати навчання на винищувачі, щойно офіційно план підготовки буде затверджено ЄС і США.

При цьому ще 20 пілотів пройдуть курс англійської мови, а вже потім розпочнуть тренування. Водночас наголошується, що загалом до навчання на американських винищувачах було відібрано 32 льотчики, що достатньо для двох ескадрилій.

Як відомо, у навчаннях українцям допоможе коаліція з 11 країн НАТО, при цьому більша частина навчання, як очікується, відбуватиметься в Данії та Румунії. Адміністрація Байдена все ще очікує на офіційний план з навчання від європейських союзників, але джерела в США стверджують, що Вашингтон "сподівається" отримати пропозицію з планом від європейських союзників упродовж кількох тижнів.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що деякі партнери затягують питання з тренуванням українських льотчиків на винищувачах F-16 та з подальшим переданням ЗСУ авіації, адже досі немає графіків навчальних місій. 

Пізніше видання Politico з посиланнями на американських та європейських чиновників повідомило, що майже дюжина європейських країн, які пообіцяли навчати українських пілотів на американських винищувачах F-16, все ще чекають на офіційне затвердження програми Вашингтоном.

Але на початку цього місяця президент Зеленський зазначив, що українські пілоти розпочнуть навчання на американських винищувачах F-16 вже у серпні.

Також держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що Київ точно отримає американські винищувачі F-16, але для їх передачі знадобляться місяці.
Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії