USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині, – DeepState

Бої за цей населений пункт почались ще в останні дні квітня
Карта боїв
Карта боїв
Джерело: DeepState

За останні два дні російським загарбникам вдалося переломати хід бою за село Прогрес на Донеччині. Про це пишуть аналітики DeepState.

"Подальше просування ворога має одразу дві цілі. Перша – наблизитися або перерізати трасу Покровськ-Костянтинівка. Крім того, західніше Воздвиженки існує висота 229.0, Друга – це рух по хребту, по якому йде залізниця з подальшим виходом до висоти 224.8 та Новогродівки", – йдеться в повідомленні.

Загалом, бої за цей населений пункт почались ще в останні дні квітня. Проте ЗСУ успішно відбивали атаки ворога.

"Смугу, яка складалася з самого села, прийняла одна з піхотних бригад. Коли ворог почав масований штурм 19 липня, то майже все село було залишено. Терміново надійшла підмога з іншої вже механізованої бригада, яка стала на західній вулиці села. 20 липня через відсутність достатньої кількості піхоти і її силам довелося відійти. Тепер вже за село", – зазначають аналітики.

Крім того, існує ризик оточення.

Що кажуть в Генштабі

Там зазначають, що на Покровському напрямку наші захисники відбито 52 штурмові та наступальні дії. Противник концентрував зусилля в районах Новоолександрівки та Прогреса, де провів 16 та 17 атак відповідно. Окрім того, спроби окупантів просуватись вперед зупинено неподалік Воздвиженки, Лозуватського, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Карлівки Донецької області.

Раніше

Нагадаємо, 14 липня стало відомо, що росіяни окупували село Урожайне у Донецькій області. Загарбники почали масований штурм північної частини селища зранку 13 липня. Там було задіяно щонайменше дві роти особового складу. 

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС