USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Пентагон продовжує вчити українських військових на танках Abrams

Тренування займуть кілька тижнів
Abrams
Abrams
Джерело: відкриті джерела

Майже 200 українських військових продовжать навчання на американських танках Abrams у Німеччині ще на декілька тижнів. Про це сказав речник командування Сухопутних сил США в Європі та Африці Мартін О'Доннелл у коментарі "Голосу Америки".

За словами речниками, на запит української сторони навчання продовжили до того часу, поки триває переоснащення 31 американського танка, які готуються відправити до України.

"Військові підтримуватимуть свої навички керування та ремонту до того, як 31 танк, який Сполучені Штати зобов'язались переобладнати та надати Україні восени, буде готовий", – розповів О'Доннелл.

І додав, що тренування займуть кілька тижнів. А навчання відбуваються на американській базі в Німеччині.

Навчання українців на танках у Німеччині

У травні близько 400 українських військових розпочали навчання на американських танках Abrams M1 у Німеччині. Про це повідомив речник Пентагона підполковник Гаррон Гарн, передає The New York Times.

Перша група, яка складається майже з 200 військовослужбовців, ще 26 травня розпочала загальновійськовий інструктаж у Графенворі та Хоенфельсі.

"Цей інструктаж включає базові солдатські завдання, такі як влучна стрільба та медичні навички, а також тренування на рівні взводу та роти, а згодом і більш масштабні навчання за участю батальйонів, які протистоять один одному", – розповів речник Пентагона.

Новини за темою: В Україні створюють нові військові частини, очікуючи поставок танків, – Наєв

Друга група, яка складається також з 200 українських військових, почала тренування щодо  того, як заправляти та обслуговувати танки, сказав полковник Гарн.

До того ж перша партія танків Abrams, які Сполучені Штати Америки надають Україні, була схвалена до відправки на вихідних, і танки прибудуть в Україну на початку осені. Про це журналістам на брифінгу 7 серпня заявив помічник міністра оборони США з питань закупівель Дуглас Буш, повідомляє CNN.

За словами посадовця Пентагона, перші танки Abrams уже готові до відправлення в Україну.

Танки Abrams дуже складні в управлінні та експлуатації, тому потрібно навчати персонал та забезпечити матеріально-технічне обслуговування.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України