USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Перша партія танків Abrams від США прибуде в Україну на початку осені

Це не просто танки, це повний пакет, який йде разом з ними, кажуть у Пентагоні
Abrams
Abrams
Джерело: відкриті джерела

Перша партія танків Abrams, які Сполучені Штати Америки надають Україні, була схвалена до відправки на вихідних, і танки прибудуть в Україну на початку осені. Про це журналістам на брифінгу в понеділок, 7 серпня, заявив помічник міністра оборони США з питань закупівель Дуглас Буш, повідомляє CNN.

За словами посадовця Пентагона, перші танки Abrams "уже готові" до відправлення в Україну.

"Тепер вони мають потрапити до Європи, а потім до України разом з усім, що до них додається. Боєприпаси, запчастини, паливне обладнання, ремонтні засоби. Тобто це не просто танки, це повний пакет, який йде разом з ними. Це все ще в процесі", – прокоментував Буш.

Навчання українців на танках у Німеччині

Близько 400 українських військових розпочали навчання на американських танках Abrams M1 у Німеччині. Про це повідомив речник Пентагона підполковник Гаррон Гарн, передає The New York Times.

Перша група, яка складається майже з 200 військовослужбовців, ще 26 травня розпочала загальновійськовий інструктаж у Графенворі та Хоенфельсі.

"Цей інструктаж включає базові солдатські завдання, такі як влучна стрільба та медичні навички, а також тренування на рівні взводу та роти, а згодом і більш масштабні навчання за участю батальйонів, які протистоять один одному", – розповів речник Пентагона.

Новини за темою: В Україні створюють нові військові частини, очікуючи поставок танків, – Наєв

Друга група, яка складається також з 200 українських військових, почала тренування щодо  того, як заправляти та обслуговувати танки, сказав полковник Гарн.

Байден оголосив про передачу Україні танків Abrams

Наприкінці січня під час пресконференції президент Джо Байден повідомив, що Сполучені Штати Америки передадуть Україні свої бойові танки Abrams M1 – йдеться про 31 одиницю. 

"Ми маємо намір допомогти Україні захистити свою територію та перейти в контрнаступ. Щоб звільнити країну, їм потрібно підвищити свої оборонно здатності... Тож виділяємо понад 500 одиниць бронетехніки, а також я оголошую, що ми виділяємо 31 танк Abrams", – заявив американський лідер.

Новини за темою: США збираються надати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном, – WSJ

При цьому наголосив, що танки Abrams дуже складні в управлінні та експлуатації, тому потрібно навчати персонал та забезпечити матеріально-технічне обслуговування.

Про характеристики танків читайте тут.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням