USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

OpenAI вперше заблокував розробника бота, який використовував ШІ у політичній кампанії

На думку дослідників, технологія може завдати шкоди виборам
OpenAI
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Компанія OpenAI, що займається розробкою штучного інтелекту, заблокувала розробників бота, який імітує кандидата в президенти США від Демократичної партії Діна Філліпса. Про це пише The Washington Post.

"Це перший крок, який виробник ChatGPT зробив у відповідь на те, що вважає зловживанням своїми інструментами штучного інтелекту в політичній кампанії", – йдеться у матеріалі.

У виданні розповіли, що Dean.Bot, якого заблокувала компанія, працює на базі ChatGPT від OpenAI, був створений підприємцями з Кремнієвої долини Меттом Крісілоффом і Джедом Сомерсом, які заснували комітет на підтримку Діна Філліпса, який є кандидатом у президенти США, напередодні праймеріз у Нью-Гемпширі від Демократичної партії.

"Бот працював на основі розмовного програмного забезпечення ChatGPT від OpenAI, яке компанія зробила доступним для зовнішніх розробників", – додають у публікації.

В OpenAI пояснили свою позицію.

"Будь-хто, хто працює за допомогою наших інструментів, повинен дотримуватися наших правил використання. Нещодавно ми видалили обліковий запис розробника, який свідомо порушував нашу політику використання API, що забороняє політичну агітацію, або видавав себе за іншу особу без її згоди", – заявила прессекретарка OpenAI Ліндсі Хелд.

Автори зазначають, що Dean.Bot, який міг спілкуватися з виборцями в режимі реального часу через вебсайт, був раннім прикладом використання нової технології.  На думку дослідників, вона може завдати значної шкоди виборам.

Раніше OpenAI заборонила використовувати її ШІ в політичних кампаніях і передвиборчих перегонах.

Зазначалося, що відповідно до оновлень, користувачам і розробникам інструментів ChatGPT, Dall-e та інших інструментів OpenAI тепер заборонено використовувати інструменти компанії, щоб видавати себе за кандидатів або органи місцевого самоврядування. Заборонено використовувати інструменти OpenAI для виборчих кампаній або лобіювання, щоб перешкоджати голосуванню або спотворювати процес голосування.

Читайте також:
Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів. Оновлено Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів. Оновлено
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст
Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах