USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Компанію Apple оштрафують на 500 мільйонів євро та заборонять деякі правила App Store, – Bloomberg

Компанію могли оштрафувати на суму до 10% від її річного обсягу світових продажів
Apple_1

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

ЄС планує накласти перший в історії антимонопольний штраф на компанію Apple та заборонити правила App Store, які, на думку блоку, перешкоджають конкуренції. Про це пише Bloomberg.

За інформацією, штраф у розмірі близько 500 мільйонів євро мають оголосити наступного місяця. Компанія Apple могла бути оштрафована на суму до 10% від її річного обсягу світових продажів.

"Підставою для розслідування стала скарга шведської компанії Spotify Technology SA у 2019 році, яка стверджувала, що змушена була підвищити ціну щомісячної підписки. Це, щоб покрити витрати, пов'язані з обмеженням Apple стосовно роботи App Store. У лютому 2023-го Європейська комісія в офіційному обвинувальному висновку вказала на так звані правила протидії Apple, заявивши, що ці умови були непотрібними й означали, що клієнти зіткнулися з вищими цінами", – повідомляє видання.

Що передувало?

З початку 2022 року Apple почала дозволяти Spotify та іншим музичним сервісам перенаправляти користувачів додатків на вебсторінки для оформлення підписок, що дозволило обійти скорочення доходів Apple на цілих 30% і дало споживачам більше можливостей для вибору цін і підписок.

Однак Spotify відреагував на зусилля Apple, заявивши, що обмеження все ще існують, а зміни були "лише для галочки".

У відповідь на це антимонопольний орган Євросоюзу прийняв ряд нових правил, спрямованих на запобігання порушенням конкуренції з боку технологічних компаній.

Закон про цифрові ринки набуде повної чинності в березні 2024 року, відповідно до якого найпотужнішим компаніям буде заборонено надавати перевагу власним послугам над послугами конкурентів.

Новини за темою: Samsung заборонила своїм співробітникам використовувати аналоги ChatGPT на службових пристроях

Раніше

Зараз американська компанія Apple займає левову частку світового ринку смартфонів, потіснивши південнокорейську Samsung з першого місця вперше за 12 років. 
 
За даними International Data Corporation (IDC), більш ніж п’ята частина телефонів, відвантажених торік, належить Apple. Тим часом Samsung зайняла 19,4% частки ринку, слідом за нею йдуть китайські виробники телефонів Xiaomi, OPPO і Transsion.

Продажі смартфонів падають, оскільки багато людей оновили їх під час пандемії. IDC повідомляє, що торік було продано майже 1,2 мільярда смартфонів, що на 3% менше, ніж у 2022 році.

Читайте також:
Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів
На Львівщині чиновниця ТЦК На Львівщині чиновниця ТЦК "відмазала" від армії 17 офіцерів, їй виписали штраф 4,8 тис. гривень
Apple планує випустити новий iPad Pro  у травні Apple планує випустити новий iPad Pro у травні
З початку цього року з чотирьох ліцензіатів азартних ігор стягли штраф на загальну суму 14 млн гривень З початку цього року з чотирьох ліцензіатів азартних ігор стягли штраф на загальну суму 14 млн гривень