USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Apple обігнала Samsung як найбільший у світі виробник телефонів

Samsung уперше з 2010 року перестала бути найбільшим постачальником телефонів
Apple_1

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела
Зараз американська компанія Apple займає левову частку світового ринку смартфонів, потіснивши південнокорейську Samsung з першого місця вперше за 12 років. Про це пише BBC.
 
За даними International Data Corporation (IDC), більш ніж п’ята частина телефонів, відвантажених торік, належить Apple. Тим часом Samsung зайняла 19,4% частки ринку, слідом за нею йдуть китайські виробники телефонів Xiaomi, OPPO і Transsion.

Продажі смартфонів падають, оскільки багато людей оновили їх під час пандемії. IDC повідомляє, що торік було продано майже 1,2 мільярда смартфонів, що на 3% менше, ніж у 2022 році.

"Це найменша кількість проданих товарів за останнє десятиліття, і багато споживачів затягують свої гаманці перед обличчям економічних проблем і високих процентних ставок. Експерти прогнозують відновлення ринку цього року", – зазначає BBC.

Новини за темою: Samsung заборонила своїм співробітникам використовувати аналоги ChatGPT на службових пристроях

Для Samsung, яка досі посідала перше місце як найбільший у світі виробник смартфонів і телевізорів, це невтішна новина. Нещодавно південнокорейський електронний гігант попередив, що його прибутки впадуть більше, ніж очікувалося, оскільки глобальний попит на побутову електроніку залишається слабким.

Компанія також стикається з конкуренцією з боку дешевших моделей Android, зокрема Transsion і Xiaomi. IDC додає, що ринок смартфонів вступає в "дуже цікавий час", коли зростає кількість постачальників Android, які розколюють ринок, а клієнти все більше віддають перевагу складним телефонам і можливостям штучного інтелекту.

Нагадаємо, Apple випустив нову операційну систему iOS 17. Її вже можуть інсталювати усі користувачі смартфонів Apple, починаючи з iPhone XS 2018 року або новішої версії.

Нещодавно на виставці CES під час заходу First Look компанія Samsung продемонструвала перший у світі прозорий MicroLED-дисплей. Samsung показала три прозорі мікросвітлодіодні дисплеї з різними дизайнами. Два з них мали затемнене скло, що приховує об'єкти позаду екрану, третій був прозорим, як і звичайне скло, і безрамковий дизайн. Всі екрани мають товщину близько сантиметра, а зображення на них виглядає майже як голограма, що висить у повітрі.

Читайте також:
Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів
Apple планує випустити новий iPad Pro  у травні Apple планує випустити новий iPad Pro у травні
Компанію Apple оштрафують на 500 мільйонів євро та заборонять деякі правила App Store, – Bloomberg Компанію Apple оштрафують на 500 мільйонів євро та заборонять деякі правила App Store, – Bloomberg
Samsung представила перший у світі прозорий екран MicroLED Samsung представила перший у світі прозорий екран MicroLED