USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів

Проте це лише для користувачів техніки Apple
Telegram
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Apple вимагає обмежити доступ до деяких каналів для користувачів Telegram на iOS з українськими SIM-картами. Про це поінформував засновник месенджера Telegram Павло Дуров у Telegram.

Про які саме канали йдеться, не повідомляється.

При цьому канали не будуть видалені з Telegram. До них, як і раніше, можна буде отримати доступ через вебверсію або на Android.

Дуров зазначив, що у разі ігнорування вимоги Telegram може бути видалено з App Store.

Що кажуть про Telegram в Україні?

Нещодавно на сайті Верховної Ради з’явився законопроєкт щодо регулювання Telegram. Одним з основних пунктів документа є заборона на користування Telegram державним органам, органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам, а також надавачам фінансових послуг, платіжним організаціям, операторам послуг платіжної інфраструктури.

РНБО та ГУР теж неодноразово наголошували, що через додаток російські окупанти поширюють свою пропаганду серед українських користувачів. Тому він несе "загрозу" і є "небезпечним".

На їхню думку, основною небезпекою є анонімність месенджера. Адже імена осіб, які поширюють інформацію на мільйонну аудиторію, невідомі. 

Що кажуть про це українці?

43% опитаних українців згодні, що для зміцнення захисту від ворога держава має активніше контролювати інформацію в інтернет-джерелах.

Читайте також:
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, - Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, - Reuters
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді