USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

НМТ-2024 українські вступники складатимуть з 14 травня до 25 червня під час основної сесії

Основна реєстрація вступників на іспит розпочнеться вже 14 березня і триватиме до 11 квітня
вступники
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві освіти й науки України затвердили календарний план проведення НМТ-2024. Вступники  складатимуть мультипредметний тест з 14 травня до 25 червня під час основної сесії та з 11 до 19 липня – додаткової, поінформували в пресслужбі МОН.

Такий календарний план відомство затвердило в наказі від 22 лютого.

"Учасники тестування отримають результати до 2 та 26 липня – відповідно до того, чи складали вони іспит на основній сесії чи додатковій. Основна реєстрація вступників на іспит розпочнеться вже 14 березня і триватиме до 11 квітня", – йдеться у повідомленні.

Цьогоріч обов'язковими будуть українська мова, математика та історія України

Цьогоріч учасникам Національного мультипредметного тесту доведеться проходити іспити з чотирьох навчальних предметів, а не з трьох, як це було торік. Обов'язковими будуть українська мова, математика та історія України.

Також учасники зможуть обрати один предмет із тих, які визначають їхнє подальше навчання. Про це розповіла директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в ефірі "Українського Радіо".

"Насамперед найбільша відмінність цьогорічного і минулорічного Національного мультипредметного тесту в тому, що учасникам доведеться проходити іспити з чотирьох навчальних предметів, а не з трьох. Цьогоріч обов'язковими будуть українська мова, математика та історія України. І також учасники зможуть обрати один предмет із тих, які визначають їхнє подальше навчання, бо їм дуже подобається або вони мають високі результати з цих предметів. Торік, нагадаю, обов'язковими були українська мова і математика. Історію України можна було складати як один з предметів на вибір – це найперша відмінність", – розповіла Тетяна Вакуленко.

З огляду на те, що вступникам доведеться проходити іспити з чотирьох навчальних предметів, між двома блоками буде перерва.

Новини за темою: Вища освіта в жодному разі не має бути про імітацію та лазівки для уникнення мобілізації, – Лісовий

Особливості вступної кампанії 2024 року

Абітурієнти під час вступної кампанії 2024 року складатимуть іспити по-новому.

Тестування відбуватиметься протягом одного дня із перервою.

І буде таким: два предмети по 60 хвилин, перерва і ще два предмети по 60 хвилин.

"Це дійсно може бути важко. Але чому так? Бо це дає можливість вступникові з’явитися у пункті тестування лише один раз. Не потрібно двічі витрачати час на дорогу, особливо актуально це для тих, хто змушений їхати до сусіднього населеного пункту. Безпека та рівні умови – наш пріоритет", – пояснив очільник МОН Оксен Лісовий.

Міністр уточнив, що відповідний законопроєкт вже на реєстрації у Верховній Раді.

Також, за словами чиновника, відомство формує нову модель Державної підсумкової атестації (ДПА).

Теги: освіта
Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою