USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

НМТ-2024: Цьогоріч обов'язковими будуть українська мова, математика та історія України

Торік історію України можна було складати як один із предметів на вибір
НМТ тести
Джерело: відкриті джерела

Цьогоріч учасникам Національного мультипредметного тесту доведеться проходити іспити з чотирьох навчальних предметів, а не з трьох, як це було торік. Обов'язковими будуть українська мова, математика та історія України. Також учасники зможуть обрати один предмет із тих, які визначають їхнє подальше навчання. Про це розповіла директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в ефірі "Українського Радіо".

"Насамперед, найбільша відмінність цьогорічного і минулорічного Національного мультипредметного тесту полягає в тому, що учасникам доведеться проходити іспити з чотирьох навчальних предметів, а не з трьох. Цьогоріч обов'язковими будуть українська мова, математика та історія України. І також учасники зможуть обрати один предмет із тих, які визначають їхнє подальше навчання, бо їм дуже подобається або вони мають високі результати з цих предметів. Минулого року, нагадаю, обов'язковими були українська мова і математика. Історію України можна було складати як один з предметів на вибір. Це найперша відмінність", – розповіла Тетяна Вакуленко.

З огляду на те, що вступникам доведеться проходити іспити з чотирьох навчальних предметів, між двома блоками буде перерва.

"Тобто минулого року всі три предмети складалися одним великим модулем. Умовно, кожне оцінювання потрібно було пройти за годину. Відповідно, загальна тривалість тестування – це було три години. Цього року українську мову і математику учасники проходитимуть за дві години. Далі буде перерва 20-хвилинна, і далі – історія України і предмет за вибором", – пояснила директорка УЦОЯО.

Також, за словами Тетяни Вакуленко, учасники зможуть переходити вільно між предметами, які знаходяться в одному блоці.

"Тобто, наприклад, якщо учасник хоче більше часу витратити на виконання завдань з української мови, то це можна буде зробити. Можна буде навіть півтори години проходити оцінювання з української мови, і далі залишиться лише пів години на математику. Так само і з другим блоком, тобто історія України і предмет – на вибір. Але не можна буде переходити між цими категоріями. Тобто не можна буде, умовно, заощадити час для того, щоб пройти четвертий предмет і зекономити цей час на українській мові і математиці", – зазначила вона.

Щодо проходження оцінювань, то, як і минулого року, тестування відбуватимуться не лише в Україні, а й за кордоном, де вимушено перебувають українські вступники.  

Раніше ми повідомляли, що в Україні з 14 травня до 19 липня проводитимуть НМТ. Вже затверджено кількість, форми тестових завдань і схеми нарахування балів.

Теги: освіта
Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою