USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В Україні новий навчальний рік розпочнеться другого вересня

Завершиться навчальний рік 30 червня 2025 року
учні в школі

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України затвердив початок та кінець навчального року у школах. Про це повідомив під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Тому, згідно з постановою, навчальний рік у школах розпочнеться у понеділок, 2 вересня. А завершиться 30 червня 2025 року.

Водночас обласним та Київській міській військовим адміністраціям разом із представниками закладів освіти доручили забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в регіоні.

Новини за темою: Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?

Раніше

Додамо, наприкінці травня Міністерство освіти й науки України розробило рекомендації, за яких радило більшості навчальним закладам розпочати навчання влітку. Урядовці зазначали, що система освіти України продовжує функціонувати в умовах повномасштабної війни. А Росія й надалі завдає ударів по критичній інфраструктурі нашої країни.

Відповідно це призводить до обмежень у використанні енергоресурсів на всій території України. І безпосередньо впливає на безпеку всіх учасників освітнього процесу й на заклади освіти, пояснювали в МОН.

Крім того, на початку липня від мера Львова Андрія Садового пролунали заяви, що навчальний рік у для школярів міста розпочнеться у серпні на тлі складної ситуації з енергопостачанням.

Садовий також говорив, що у разі повного блекауту всі львівські школи стануть цілодобовими пунктами незламності, де містяни зможуть зігрітися та зарядити пристрої. Водночас планові зимові канікули розпочнуться 21 грудня. На випадок погіршення ситуації з електроенергією – канікули продовжать. А в школах працюватимуть чергові групи для дітей, чиї батьки не зможуть залишити їх вдома.

Читайте також:
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
Угорщина відкрила першу державну двомовну школу для українських дітей Угорщина відкрила першу державну двомовну школу для українських дітей
Світовий банк спрямує на українську освіту 415 мільйонів доларів Світовий банк спрямує на українську освіту 415 мільйонів доларів
У Києві школи без укриттів можуть відправити на дистанційне навчання У Києві школи без укриттів можуть відправити на дистанційне навчання