USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В Україні з 14 травня до 19 липня проводитимуть НМТ

Також затвердили кількість, форми тестових завдань і схеми нарахування балів
учні
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні визначили дати проведення національного мультимедійного тесту (НМТ) – з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудеться й основна, і додаткова сесії, повідомив міністр освіти й науки Оксен Лісовий.

Він нагадав, що у 2024 році вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів.

"Три обов’язкових, а один – на вибір. Кількість обов’язкових предметів цьогоріч збільшилася через історію України. Знати та розуміти історію своєї країни, наші виклики і перемоги – це база в усі часи, а у воєнний час це також і питання національної безпеки", – зауважив Лісовий.

І додав, що інформація про структуру й зміст тестів, завдання минулих років є на сторінках Українського центру оцінювання якості освіти. Також затвердили кількість, форми тестових завдань і схеми нарахування балів.

"Знаю, що тестування з чотирьох предметів протягом одного дня може бути чималим навантаженням. Але вкотре кажу: це робимо передусім заради безпеки вступників та створення для всіх рівних умов. Така модель дає можливість вступникові з’явитися в пункті тестування лише один раз. Особливо актуально це для тих, хто змушений їхати для складання НМТ до сусіднього населеного пункту", – пояснив очільник відомства.

Особливості вступної кампанії 2024 року

Абітурієнти під час вступної кампанії 2024 року складатимуть іспити по-новому.

Тестування відбуватиметься протягом одного дня із перервою.

І буде таким: два предмети по 60 хвилин, перерва і ще два предмети по 60 хвилин.

"Це дійсно може бути важко. Але чому так? Бо це дає можливість вступникові з’явитися у пункті тестування лише один раз. Не потрібно двічі витрачати час на дорогу, особливо актуально це для тих, хто змушений їхати до сусіднього населеного пункту. Безпека та рівні умови – наш пріоритет", – розповів Лісовий.

Новини за темою: Вища освіта в жодному разі не має бути про імітацію та лазівки для уникнення мобілізації, – Лісовий

Міністр уточнив, що відповідний законопроєкт вже на реєстрації у Верховній Раді.

Також, за його словами, відомство формує нову модель Державної підсумкової атестації (ДПА).

Однак у 2024 році атестацію у 9-х та 11-х класах ще не проводитимуть, водночас Український центр оцінювання якості освіти планує зробити пілотну ДПА у деяких чотирьох класах.

"Важливо, що це жодним чином не впливатиме на подальше навчання учнів. Атестація потрібна для моніторингу якості освіти та в разі потреби – коригування освітньої політики", – пояснив міністр освіти.

Читайте також:
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким