USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко

Подібна пропозиція раніше надійшла з Литви
Герман Галущенко
Герман Галущенко
Джерело: відкриті джерела

Німеччина запропонувала Україні обладнання зі своїх закритих теплоелектростанцій для заміни пошкоджених деталей на українських об'єктах. Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

За його словами, українські фахівці вже працюють із Литвою, де оцінюють, яке обладнання з тамтешніх електростанцій можна передати Україні.

"Щойно був Роберт Хабек, віцеканцлер Німеччини, він запропонував можливість подивитися на німецькі закриті об'єкти, які теж можна використовувати" , – розповів Галущенко.

Новини за темою: Україна внаслідок обстрілів РФ за місяць втратила 7 ГВт енергогенерації – це гігантський обсяг, – Галущенко

Міністр також наголосив, що в України зараз мало часу для виробництва певних об'єктів енергетики, тому країна потребує того, що вже є. Крім того, Галущенко також розповів, що до українського фонду підтримки енергетики крім Данії зовсім скоро приєднаються й інші держави.

Атаки на українську енергетику

Як відомо, російська армія активізувала удари по українських енергооб'єктах. Від початку року росіяни знищили велику кількість генерації. Приміром, нещодавно окупанти завдали удару по Трипільській ТЕС у Київській області, яка вважалася однією з найпотужніших в Україні.

Крім того, постійних атак зазнає енергетична інфраструктура на Харківщині.

Як зазначали в ДТЕК, через масовані обстріли було пошкоджено 50% генерувальних потужностей компанії. На їх відновлення можуть піти місяці і навіть більше.

Читайте також:
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський