USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Удар по енергетиці: ДТЕК втратив 50% своїх генеруючих потужностей, відновлення може зайняти місяці і навіть більше

Найскладніша ситуація нині у Харківській області
Укренерго
Джерело: Володимир Зеленський

В результаті російських ударів по інфраструктурі України було пошкоджено 50% генеруючих потужностей. Наразі вони не працюють. Про це розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

За його словами, найважча ситуація зараз у Харківській області. Там найбільша кількість домівок перебуває без світла. Що стосується Одеської області, то там діють графіки стабілізаційних відключень.

Жителів Криворізького району, що у Дніпропетровській області, просять розумно споживати електроенергію. Це необхідно для того, щоб пройти важкий період без відключень. Через постійні обстріли багато відключень відбувається у Донецькій, Сумській та Херсонській областях.

"Пошкодження дуже серйозні. Енергетики всієї України працюють над відновленням, яке може зайняти місяці і навіть більше", – зазначив Сахарук.

"Укренерго" про подачу світла у Харкові

Ситуація з електропостачанням у Харкові може покращитися вже цими вихідними. При цьому повне відновлення, ймовірно, триватиме два тижні, заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Він розповів, що електропостачання у Харкові відновлюють поетапно. Зокрема, всю критичну інфраструктуру міста вже заживили. Також світло з'явилося у будинках місцевих мешканців, але з певними обмеженнями. Кудрицький спрогнозував, що пом'якшити графіки відключень можуть уже цими вихідними. Причиною цього є прогнозоване зменшення споживання через значне потепління.

При цьому, за його словами, повне відновлення електропостачання "може зайняти від одного до двох тижнів". Для цього умовою є відсутність нових масованих атак росіян. Також він розповів, що руйнування були б удвічі більшими, якби не "певні інженерні рішення", які приймали для захисту енергооб'єктів.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 березня, російські окупанти в черговий раз завдали масованого удару по Україні за допомогою ракет та дронів. Велика кількість ракет прилетіла по Харкову. Ворог цілився по об'єктах енергетичної інфраструктури. Внаслідок обстрілу все місто залишилося без світла.

Голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що останні атаки РФ на енергетичні об’єкти України завдали збитків щонайменше на 100 млн євро. І пошкоджень могло бути ще більше.

Читайте також:
Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко
"Укренерго" анонсувало відключення світла для промислових споживачів