USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Нідерланди передадуть Україні системи Patriot

Остаточне рішення про допомогу ще не ухвалено
ЗРК Patriot

ЗРК Patriot

Джерело: відкриті джерела

Нідерланди офіційно оголосили про постачання Україні ЗРК Patriot. Про це заявив прем'єр-міністр Марк Рютте на зустрічі у Вашингтоні із президентом США Джо Байденом, повідомляє De Telegraaf.

Таким чином вони приєднаються до Сполучених Штатів Америки та Німеччини у зміцненні військового арсеналу України найважливішими засобами протиповітряної оборони для боротьби з російським вторгненням, пише Bloomberg.

Джерела видання, знайомі з питанням військової допомоги, які говорили на умовах анонімності, заявили, що уряд Нідерландів незабаром ухвалить остаточне рішення про розміщення системи.

При цьому в уряді Нідерландів зазначають, що постійно обговорюють військову підтримку України.

"Нідерланди постійно розглядають можливість військової підтримки України", – заявила представник Міністерства оборони країни Саша Лувхофф.

За її словами, Нідерланди приділяють пріоритетну увагу військовим постачанням в Україну. При цьому вона не повідомила подробиць про конкретні системи озброєння або постачання.

Для чого Україні потрібні ЗРК Patriot 

Про це ми писали в нашому великому матеріалі – "Рішення, яке може змінити все: Чому Україна дуже чекає на MIM-104 Patriot".

Наразі MIM-104 Patriot – це одна із найефективніших та найпотужніших систем ППО у світі.

Важливо те, що "Патріоти" спеціалізуються у тому числі на захисті повітряного простору від балістичних і крилатих ракет. Зі збиттям яких у України зараз є перманентні проблеми.

Основне завдання цього зенітно-ракетного комплексу – прикриття великих адміністративно-промислових центрів та військових баз від усіх існуючих засобів повітряного нападу в умовах сильної електронної протидії супротивника.

Читайте також:
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Європарламент відмовився схвалювати фінансування Ради ЄС, доки Україні не дадуть Patriot Європарламент відмовився схвалювати фінансування Ради ЄС, доки Україні не дадуть Patriot