USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова

Київ вже веде щодо цього перемовини зі США
ЗРК Patriot

ЗРК Patriot. Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Перенести виробництво ЗРК Patriot до України абсолютно реально. Таку заяву зробила посолка України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону.

"Це абсолютно реально. Є багато компаній, я зараз говорю не про Patriot, а про інші спроможності, які вже розпочали будівництво чи спільні проєкти з українськими вдома. Будемо активно працювати, щоб це стосувалося всіх спроможностей, включно з такими складними, як Patriot", – зазначає дипломатка.

До того ж, за її словами, таке завдання стоїть і від президента, і від міністра оборони.

"Перемовини ведуться досить предметно з моменту останнього візиту глави держави до Сполучених Штатів, після цього наші компанії зустрічалися. Це вже дуже предметна робота", – каже вона.

Коли це може статися, поки невідомо.

Що таке Patriot?

Система Patriot – одна з найнадійніших і найперевіреніших систем протиракетної оборони і одна з таких, що найчастіше використовуються. Вона допомагає Україні в захисті від балістичних ракет.

Одна батарея Patriot складається зі встановленої на вантажівці пускової системи, яка має вісім пускових установок. Кожна з них може утримувати до чотирьох ракет-перехоплювачів, а також наземний радар, станцію управління та генератор.

Склад зенітно-ракетного комплексу Patriot:

  • багатофункціональна станція радіолокації з фазованими антенними гратами AN/MPQ-53;
  • пункт керування вогнем AN/MSQ-104, пускові установки М901, зенітні керовані ракети МІМ104;
  • джерела енергопостачання AN/MSQ-26;
  • засоби зв'язку, технологічне обладнання;
  • засоби радіотехнічного та інженерного маскування.

Сучасна ракета-перехоплювач системи Patriot коштує близько 4 млн доларів за заряд, а пускові установки – майже 10 млн доларів кожна.

19 квітня 2023 року на той час міністр оборони Олексій Резніков підтвердив, що перші системи ППО Patriot прибули до України.

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР